Pieter Cuppen uit Sint Hubert is bestuurslid van Stichting huis aan huiskrant.

Stichting huis aan huiskrant (vm) gemeente Mill en Sint Hubert is uitgever van De Neije Krant en de website inmill.nl. Via deze 2 mediavormen houden we inwoners op de hoogte van hetgeen er leeft en speelt in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord. “Maar we zitten in een financieel erg lastige tijd,” vertelt Valerie Aben uit Wilbertoord. Hij is voorzitter van de genoemde stichting. “Sinds 1 januari hebben we te maken met extreem oplopende kosten voor het wekelijks drukken van de krant. Schaarste op de papiermarkt en hoge energiekosten zorgen ervoor dat we wekelijks bijna 250,- euro meer kwijt zijn dan voorheen voor alleen het drukken van de 5000 exemplaren. Sinds onze start in 2012 hebben we door een goed penningmeesterschap een financiële buffer op kunnen bouwen. Maar door de coronajaren was er een terugloop van advertentie-inkomsten en teren we op dit moment door de extra drukkosten behoorlijk in.”

Het stichtingsbestuur bestaat uit inwoners uit de 4 kernen waar De Neije krant verschijnt en waar de site inmill.nl zich op richt. Pieter Cuppen zit namens Sint Hubert in het bestuur. “Valerie Aben heeft mij benaderd om in het bestuur zitting te nemen, omdat ik me wil inzetten voor verbinding in onze dorpsgemeenschappen heb ik hiertegen ja gezegd.”

Pieter vindt het belangrijk dat deze wekelijkse uitgave blijft bestaan. “De Neije Krant biedt aan de ene kant op laagdrempelige wijze nieuws en berichten voor de hele gemeenschap, aan de andere kant biedt De Neije Krant een platform aan verenigingen en bedrijven om hun nieuws te delen met deze gemeenschap. De Neije Krant is belangrijk voor de verbondenheid in de vier dorpen.”

In gesprekken met dorpsgenoten merkt Pieter dat De Neije Krant veel gelezen wordt, berichten worden ook veel gedeeld op social media. De Neije Krant en website inmill.nl voorziet dus beslist in een behoefte en dat zal in de toekomst ook zo blijven. “Ik weet niet of het in dezelfde vorm is als nu, maar zeker is dat een krant in de brievenbus met lokaal nieuws in een behoefte voorziet en bijdraagt aan de gemeenschap in Mill, Sint Hubert, Wilbertoord en Langenboom. De Neije Krant zal er dus nog lang zijn.”

Leest u graag De Neije Krant en website inmill.nl? Steun ons dan nu met een financiële bijdrage! Dit financieel steunen kan bijvoorbeeld eenmalig via een donatie. Scan de QR-code en u komt direct in het betaalmenu van uw bank. Ook kunt u De Neije Krant maandelijks sponsoren, dit kunt u instellen in uw online bankomgeving of app. Liever een contant bedrag sponsoren? Bezorg dit dan bij de redactie van De Neije Krant aan de Beatrixstraat 13 5451 ZB in Mill.
Maak uw financiële bijdrage over naar: NL94RABO0175233810

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met een van de bestuursleden van De Neije krant:

  • Lianne Bongers Langenboom;
  • Wilmien Heijs Mill;
  • Pieter Cuppen Sint Hubert;
  • Henri Kremers Mill;
  • Valerie Aben Wilbertoord;

Bel de redactie van De Neije Krant op 0485 32 56 34 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..