Stichting huis aan huiskrant is uitgever van De Neije Krant en de website inmill.nl. Via deze 2 mediavormen houden we inwoners op de hoogte van hetgeen er leeft en speelt in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord.

Sinds 1 januari hebben we te maken met extreem oplopende kosten voor het wekelijks drukken van de krant. Schaarste op de papiermarkt en hoge energiekosten zorgen ervoor dat we wekelijks bijna 250,- euro meer kwijt zijn dan voorheen voor alleen het drukken van de 5000 exemplaren. Door een goed penningmeesterschap hebben we sinds onze start in 2012 een financiële buffer op kunnen bouwen. Maar door de coronajaren was er een terugloop van advertentie-inkomsten en teren we op dit moment door de extra drukkosten behoorlijk in. Daarom vragen we al onze lezers om ons NU financieel te steunen!

Een van de bestuursleden van de uitgevende stichting is Henri Kremers uit Mill. Hij was ook betrokken bij de oprichting in 2012. “10 jaar geleden hadden we in de gemeente Mill De Koerier en elke week schreef ik trouw namens Juliana een wedstrijdverslag van Juliana 1. Dit was zeer frustrerend want 9 van de 10 keer werd dit verslag niet geplaatst. Elke keer werd als reden opgegeven dat er geen plek was voor de sportverslagen van de diverse verenigingen. Er was eigenlijk helemaal geen plek voor de sportclubs. Toen ik hierover met Corné Kremers (geen familie) sprak vertelde hij dat heel veel clubs met dezelfde ervaringen kampten. Bij Corné leefde toen al het idee om zelf een gemeentelijke krant te ontwikkelen met als doelstelling de spreekbuis te worden van de organisaties in de gemeente Mill en Sint Hubert die evenementen organiseren en verenigingen die activiteiten in de publiciteit wilden brengen.”

In 2012 werd Stichting huis aan huiskrant opgericht en na enkele maanden voorbereiden, zoeken naar adverteerders en sponsoren verscheen op 1 december 2012 de eerste editie. “De in mijn ogen ideale oplossing voor de geschetste problemen rond het niet plaatsen van berichten door andere kranten werd uiteindelijk De Neije Krant. Zeer goed leesbaar en net als inmill.nl onmisbaar voor alle clubs en culturele initiatieven in onze 4 kernen.” Ook Henri hoopt dat alle lezers en clubs, verenigingen en organisaties die gebruik maken van De Neije Krant en inmill.nl een financiële bijdrage overmaken. “Wij zien 2022 als een lastig overgangsjaar en gaan er vanuit dat we een gezonde financiële basis hebben nadat de papierprijs weer gaat normaliseren en na de coronatijd ook horeca en andere ondernemers weer zoals voorheen gaan adverteren.”

Dit financieel steunen kan bijvoorbeeld eenmalig via een donatie. Scan de QR-code en u komt direct in het betaalmenu van uw bank. Ook kunt u De Neije Krant maandelijks sponsoren, dit kunt u instellen in uw online bankomgeving of app. Liever een contant bedrag sponsoren? Bezorg dit dan bij de redactie van De Neije Krant aan de Beatrixstraat 13 5451 ZB in Mill.
Maak uw financiële bijdrage over naar: NL94RABO0175233810

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met een van de bestuursleden van De Neije krant:

  • Lianne Bongers Langenboom;
  • Wilmien Heijs Mill;
  • Pieter Cuppen Sint Hubert;
  • Henri Kremers Mill;
  • Valerie Aben Wilbertoord;

Bel de redactie van De Neije Krant op 0485 32 56 34 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..