Een van de mooiste natuurgebieden binnen de gemeente Land van Cuijk, zijn “De Kuilen in Mill-Langenboom”. Dagelijks zijn hier vele recreanten voornamelijk fietsers en wandelaars. Behoefte om even te rusten, een bank was de wens. De vrijwilligers van het Senioren Hobby Centrum (SHC) staan bekend om hun projecten (inmiddels meer dan 50), die de leefgemeenschap ten goede komen. Zo is deze dagen een solide bank geplaatst op een van de top zichtpunten bij De Kuilen gemaakt door de vrijwilligers van het SHC.

De bank heeft de naam gekregen: Effe Zitte. De organisatie Natuurmonumenten, afdeling beheer was zeer verast dat vrijwilligers dit project tot uitvoering wilden brengen. Bijzonder is dat het SHC dit gratis aanbiedt, want sponsoren betaalden de rekening van het hout en roestvrij staal omdat dit tegenwoordig vrij prijzig.

Het SHC heeft inmiddels bekendheid in de regio met deelnemers uit 23 dorpen en haar vele Hobby mogelijkheden (25). Naast deze activiteiten zijn diverse andere projecten die meerwaarde hebben gekregen. Te denken aan: Hobby Reparatie Centrum - Inloop Computer Café - Jeugd Hobby Centrum, maandelijks komen hier vele personen van alle leeftijden op af. Behoefte om elkaar te ontmoeten is groot: vele vrijwilligers van het SHC werken hier aan mee. Thema SHC: Talent gaat nooit met pensioen, samen kunnen we veel, alleen steeds minder.