Per 1 juni zijn Isa Leeman (24 jaar) en Dennis Gerrits (29 jaar) uit Mill de nieuwe uitbaters van Café zaal Royal en snackbar de Keizer aan de Kerkstraat in Mill. Nog tot en met 29 mei zijn Ineke en Broer van Thiel er actief waarna zij op 1 juni de sleutel overdragen aan Isa en Dennis. Deze maakten in Het 12uurtje bij Omroep Land van Cuijk op zondag 15 mei de nieuwe naam bekend van hun horecabedrijf. Het café, zaal en snackbar krijgen de naam: De Directeur. Na een kleine verbouwing en schilderwerk, gaat de snackbar open op vrijdag 10 juni en het café op zaterdag 18 juni.

Al vele jaren droomden Isa en Dennis van een eigen horecazaak. “Zolang als wij samen zijn hebben we het er regelmatig over,” vertelt Isa. “We zaten op het terras bij Kasteel Tongelaar en fantaseerden er weer over. Dennis sloeg met de vuist op tafel en zei: dan gaan we nu ook stappen ondernemen.” Hun eis was wel dat het een horecabedrijf in Mill moest zijn en zo kwam men bij Ineke en Broer terecht. Isa: “Wij vinden werken in de horeca geweldig. Ik werkte bij Geert (Café de Winkel) en nu nog bij Libre. Daar geniet ik echt van.”

Op het moment dat Ineke en Broer via social media en app lieten weten dat zij hun zaak verkocht hadden en Isa en Dennis de nieuwe uitbaters zouden zijn, ontplofte ook de telefoon bij hen. “Dat ging inderdaad toen als een lopend vuurtje door Mill,” vertelt Dennis. “We zijn toen ook zelf mensen gaan bellen en vanaf dat moment waren we volop bezig met alle voorbereidingen, afspraken en plannen maken.”

De laatste tijd draaien ze al regelmatig mee bij Ineke en Broer om de fijne kneepjes van het horeca- en ondernemersvak te leren. “Hierdoor krijg je een nog beter beeld van hoe het straks zal zijn en hier worden we alleen maar nog enthousiaster van.” Ondernemen zit overigens bij zowel Isa als Dennis in de familie. Een broer van Dennis is actief met de Airbagbank en in de familie Selten zijn ook diverse ondernemers te vinden. Isa: “Mijn ouders hebben een cafetaria gehad in Wanroij, het Hapje, en nu hebben ze een eigen fietsenzaak in Malden.”

Isa en Dennis kozen ervoor om het horecabedrijf een nieuwe naam te geven. “We hebben er lang over nagedacht. Twee vrienden van ons opperden de naam ‘De Directeur’ en wij vonden hem pakkend. Dit past bij zowel het café, zaal als snackbar.” Als Isa en Dennis op 1 juni de sleutel krijgen start men met schilderen en in het café een kleine verbouwing. “De cafetaria zal vrijdag 10 juni openen en zaterdag 18 juni het café. Het café blijft een gezellig bruincafé maar met een modern tintje. De bar passen we wat aan en net als in de cafetaria willen we het een beetje naar onze eigen smaak gaan maken.” Qua activiteiten blijft het zoals het is: feesten, partijen en bruiloften gaan Isa en Dennis ook verzorgen.