De eerste dag bij BIG Challenge, farmers against cancer, bij de Alpe d’HuZes is als een warm bad. Ik had niet in de gaten dat het zo’n geoliede organisatie is. Een mooie club boeren en mensen uit e agrarische sector hier boven op de berg. Gewoon geweldig hoe je word ontvangen. Ook mooi de bekenden die ik hier tegenkom. Dat had ik ook niet verwacht zoveel.

Samen met Jules Loeffen uit Haps ben ik maandagochtend om half vijf vertrokken naar de Alpe d’Huez in Frankrijk. Ik ga met BIG Challenge meedoen aan de Alpe d’HuZus woensdag.

Farmers against cancer

Het doel van BIG Challenge is om veel geld bijeen te fietsen/rennen/lopen voor de strijd tegen kanker. Dat wordt gedaan op de berg Alpe d’Huez in de Franse Alpen. BIG Challenge doet elk jaar mee als groot team vanuit de agri- en foodsector aan de Alpe d’HuZes.

Ik ben hier samen met Antoine en Monique van Loon, ook uit Sint Hubert. Zij gaan al sinds 2012 met BIG Challenge mee naar Alpe d’HuZes. Monique doet PR werk en Antoine regelt mee het oppeppunt. Sonja is thuis gebleven want Freek komt woensdag pas terug van vakantie en het bedrijf moet doorgaan. De koeien moeten gemolken worden en de kalveren gevoerd. Gelukkig heeft ze hulp van Wouter, Jeroen en Joost.

Geldbesteding

Na het eten, ook perfect geregeld via bonnen, een buffet en vrijwilligers die alles opscheppen. Alles ook gesponsord en het was lekker. Daarna een bijeenkomst over de geldbesteding van Alpe d’HuZes. Het komt goed terecht, en in 15 jaar al meer dan 180 miljoen. Toen nog een vrijwilligersbijeenkomst; ik heb me ook aangemeld.

Gezellig nagebuurt in het Palais du Sport. En toen naar bed, het was een lange dag.