De afgelopen weken hebben de kinderen van De Kameleon in Mill veel geleerd over de natuur.

Het project startte met een bonen-ontkiem-wedstrijd voor alle kinderen.

Tijdens een weeksluiting hebben Dex en Thijmen uit groep 5 aan een volle zaal uitgelegd hoe het ontkiemen van de bonen zal verlopen. Hiervoor gebruikten zij zelfgemaakte, schematische tekeningen van het ontkiemproces. En nu maar afwachten wie aan het einde van het project de grootste bonenplant kan laten zien en daarmee de gouden boon zal winnen.

In de groepen 1-2 konden de kinderen de ontwikkeling van kikkerdril tot kikker op de voet volgen. Wat interessant om dit proces dagelijks te volgen.

Rondom de school werd gezocht naar verschillende kriebelbeestjes. Van deze zoektocht kregen de kinderen niet snel genoeg.

In de klas maakten de kinderen tekeningen en schilderijen van insecten en werden slakken gemaakt van klei.

Dinsdag 7 juni werden de kinderen van groep 1-2 zeer hartelijk verwelkomd op Landgoed Tongelaar door Gijs Looijen van Brabants Landschap. De kinderen mochten daar beestjes zoeken in een poel o.l.v. Gijs en nog 4 andere boswachters.

Met schepnetjes, regenlaarzen en een enorme betrokkenheid gingen de kinderen aan de slag. De kinderen vonden kikkertjes, salamanders, rugzwemmers, waterschorpioentjes, libellelarves en nog veel meer verschillende beestjes. De boswachters gaven de kinderen uitleg over deze waterdiertjes.

Landgoed Tongelaar is in beheer bij Brabants Landschap, een organisatie die natuur 'dichtbij' huis met zorg beheert en veilig stelt voor u en uw kinderen.

De kinderen van De Kameleon hebben dat vandaag kunnen ervaren. En hoe! Zij hebben genoten van een leerzaam, interessant, actief en ontzettend leuk bezoek.

Dank aan Brabants Landschap en met name aan Gijs Looijer.