Digitale vaardigheden zijn in onze maatschappij tegenwoordig noodzakelijk. Het Hobby Centrum Mill en BiblioPlus vinden het belangrijk om mensen daarin te ondersteunen. Vanaf vrijdag 2 september kun je daarom ook bij het Hobby Centrum Mill - Hoogstraat 17 in Mill terecht om je digitale vaardigheden bij te spijkeren.

Onder persoonlijke begeleiding van Ilona Klotz organiseren de Bibliotheek en het Hobby Centrum-Mill iedere vrijdag van 9.30-11.30 uur de cursus ‘Klik & Tik’. Een unieke samenwerking: De bibliotheek zorgt voor o.a. werkboeken / licenties - en het Hobby Centrum, voor deskundige begeleiding en een computerruimte.

Wil je graag meer met de computer /laptop doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is ‘Klik & Tik, de basis’ iets voor jou. Je gebruikt hierbij het werkboek Oefenen N.l., een duidelijk cursusboek, waarin vragen en antwoorden bijeen komen. Onder begeleiding van Ilona ga je op de computer oefenen. Dit alles gebeurt in een ontspannen sfeer zoals iedereen weet die bij het Hobby Centrum actief is.

Met vervolg-oefenprogramma’s van Klik & Tik kun je ook leren om beter gebruik te maken van de mogelijkheden van internet. Denk daarbij aan Facebook - twitter - e-mailverkeer - hoe omgaan met wachtwoorden, documenten maken enz. enz.

De computercursus Klik & Tik wordt door de Bibliotheek in de regio al op diverse plaatsen met groot succes verzorgd. Ook in Mill bij het Hobby Centrum beloven de Klik & Tik trainingen in een duidelijke behoefte te voorzien.

Het doorlopen van een cursus duurt, afhankelijk van je eigen snelheid , gemiddeld zes tot acht bijeenkomsten. Je kunt daarna weer een keuze maken uit diverse andere oefenprogramma’s. Er is sprake van een instap systeem, bij 6 deelnemers is de groep vol. Bij een groter aantal geïnteresseerden hanteren we een wachtlijst. Kosten voor leden van Bibliotheek -leden zijn € 25,-, voor niet-leden € 35,-. Deelnemer worden van het Hobby Centrum Mill is niet nodig en er is geen leeftijd beperking. Opgaven is mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de Bibliotheek Mill.