Als u kanker heeft kunnen er klachten zijn zoals pijn, spanningsklachten, littekenverklevingen, huidveranderingen, lymfoedeem, verminderde beweeglijkheid van de gewrichten, verminderde spierkracht, verminderde conditie, vermoeidheid.

Een oncologiefysiotherapeut onderzoekt, behandelt en begeleidt mensen met kanker met lichamelijke en psychische klachten. Klachten die komen door kanker of de behandeling ervan. De fysiotherapeutische zorg kan worden ingezet tijdens alle fases van de ziekte kanker:

  • Curatieve fase: genezing is het doel van de behandeling. Er wordt gewerkt aan bovenstaande klachten.
  • Palliatieve fase: als genezen niet meer mogelijk is is de behandeling er op gericht de ziekte te remmen en de kwaliteit van leven zo veel mogelijk te behouden. Deze fase kan weken, maanden, maar ook jaren duren. Met oncologiefysiotherapie krijgt u ondersteuning om zo lang mogelijk een actief leven te leiden waarbij kwaliteit van leven en uw wens centraal staat.
  • Terminale fase: dit is de fase voor het levenseinde. Met oncologiefysiotherapie kan bijvoorbeeld pijn en angst verminderen door ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, massage. Het comfort van de patiënt staat centraal. Wij werken multidisciplinair, d.w.z. samen met een ergotherapeute, diëtiste en een psycholoog.

Om zo goed mogelijk geschoold te blijven op oncologie gebied en multidisciplinair samen te werken zijn we aangesloten bij de volgende verenigingen: Onconet, NVFL en ONZG.

Voor meer informatie en/of behandeling kunt u bellen naar Fysiotherapie Mill en vragen naar Katinka Dijsselbloem of Marja Vos op telefoonnummer 0485-451107.