“Wij geloven als stichting in onze krant en zijn er nog steeds super trots op!”

In januari werd De Neije Krant geconfronteerd met een eerste flinke prijsstijging van papier- en drukkosten. Maar ook in april, juni en opnieuw op 1 september stegen de kosten.

“De prijsstijgingen van de drukker blijven maar komen,” vertelt Neije Krant voorzitter Valerie Aben. “Ze zijn echt gigantisch. Per week betalen we nu 385,- euro meer aan de drukker dan 9 maanden geleden voor 5000 kranten met 24 pagina’s.” Hierdoor ontkomt Stichting huis aan huiskrant - De Neije Krant niet aan het verhogen van advertentietarieven per 1 oktober aanstaande.

Eerder dit jaar riep De Neije Krant ook haar lezers op deze gratis wekelijkse huis aan huiskrant te steunen. Valerie: “Onze lezersactie was een enorm succes. Veel lezers deden een eenmalige donatie en sommigen maken automatisch een vast bedrag per maand over. Wij als bestuur zijn de lezers ontzettend dankbaar voor alle donaties. Er komen ook nog steeds bedragen binnen. De waardering die dat ons als stichtingsbestuur geeft voor de krant is bijna net zo waardevol als het geld. Maar van waardering alleen kunnen we helaas niet blijven bestaan.”

Naast lezers die hun waardering via een financiële bijdrage lieten zien, waren er ook diverse ondernemers die extra advertenties plaatsten of zelf aangaven een hoger tarief te willen betalen voor hun advertenties. Daarnaast werd er door het stichtingsbestuur bezuinigd op kosten voor redactie en vormgeving en werden er extra acties opgezet om inkomsten te verhogen. Valerie: “Dankzij dit alles hebben we niet al te veel in hoeven te teren op onze reserves, maar na de laatste prijsstijging op 1 september ontkomen we er niet aan om de advertentietarieven per oktober nogmaals te verhogen. Eerder deden we dit in januari. Mogelijk is dit tijdelijk zodat ze weer kunnen dalen als de papier- en drukkosten weer naar een acceptabeler niveau zakken.”

Het bestuur van Stichting huis aan huiskrant - De Neije Krant blijft vertrouwen houden in de toekomst. “Wij geloven als stichting in onze krant en zijn er nog steeds super trots op!”

Steun

Lees je graag De Neije Krant en website inmill.nl en wil je dit blijven doen? Steun ons dan nu met een financiële bijdrage! Door een extreem verhoogde papierprijs en drukkosten hebben we ieders steun nodig. Met De Neije Krant realiseren we ook redactioneel en financieel inmill.nl. Deze 2 mediavormen maken deel uit van een non-profit stichting met als doel nieuws en informatie te brengen in en voor Langenboom, Mill, Sint Hubert en Wilbertoord.

Maak je financiële bijdrage over naar Stichting huis aan huiskrant: NL94RABO0175233810 of bezorg deze contant op Beatrixstraat 13 in Mill.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met een van de bestuursleden van De Neije Krant:

  • Lianne Bongers Langenboom;
  • Wilmien Heijs Mill;
  • Pieter Cuppen Sint Hubert;
  • Henri Kremers Mill;
  • Valerie Aben Wilbertoord;

Bel de redactie van De Neije Krant op 0485 32 56 34 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..