Onze vereniging richt al jaren honden af die geschikt zijn voor Politie en bewaking voor diverse organisaties. Maar voor ons is het een hobby en er zijn diverse programma’s om te beoefenen. Ons lid Adriaan v. Hout had een jonge hond die te gedreven was voor hem en heeft hem verkocht. 

Ons lid Jos v. Duren heeft in 2020 certificaat politiehond I gehaald en is nu bezig om een jonge daarvan om af te richten. Omdat Adriaan nu zelf geen hond heeft is hij in maart met de hond Richa van Jos gestart met een nieuw programma. Met zijn allen hebben we daar enthousiast aan gewerkt om een goed resultaat te behalen, want dit kan je ook niet alleen. 

Op vrijdag 30 september was dan de dag om examen te doen. Om 9.00 uur startte Adriaan met de eerste oefening en er volgde er nog veel meer tot 13.00 uur. Toen was er 1 uur pauze en ging het middagprogramma verder tot 16.30 uur. In totaal waren er 9 deelnemers vandaar dat er zoveel tijd in zit. 

Om 17.45 uur kwam de drietallige jury met de uitslag en die was zeer goed. Van de 406 te behalen punten behaalde Adriaan 399 punten en slaagde met lof voor het certificaat Objectbewakingshond. Als het mogelijk is om in het voorjaar 2023 nog eens dit resultaat te behalen is hij gekwalificeerd voor het kampioenschap van Nederland in september. 

Namens bestuur en leden van harte gefeliciteerd. Als er personen zijn die interesse hebben in deze mooie sport, neem dan contact op met Adriaan via 06-57265276.