Foto: Cockie Kremers

MILL - Er gaat wat veranderen bij het kantoor van Klomp Advies - RegioBank Mill. Maar eigenlijk ook weer niet...

Er komt per 1 januari weliswaar een nieuwe eigenaar, maar verder blijft de organisatie van het kantoor bij het oude. De gezichten veranderen niet, de werkwijze evenmin. Met de komst van Gert-Jan Weijers haalt Klomp Advies zelfs een ‘oude bekende’ binnen. En daarmee is de toekomst van het Millse assurantiekantoor-met-bankvestiging voor lange tijd verzekerd. 

Natuurlijk doet het wat met Pedro en Angela Klomp, de huidige eigenaren. Maar de blijdschap over hoe hiermee de gevolgen van gezondheidsperikelen ten goede zijn gekeerd, overheerst. Pedro Klomp trekt zich grotendeels terug, terwijl zijn vrouw Angela op haar post blijft. Zij is al jarenlang een vertrouwd gezicht op kantoor. “Voor onze klanten verandert er helemaal niks”, verzekert Angela. “We worden ook niet groter; het kantoor blijft zoals het was.” En dat is: groot genoeg om iedereen binnen alle disciplines van verzekeren, hypotheken en bankzaken van dienst te zijn. En tegelijk ‘klein’ genoeg om de ‘menselijke maat’ te garanderen. Bij Klomp Advies kent men elke klant persoonlijk. “We blijven kleinschalig en lokaal gericht”, klinkt het.

Voor medewerkers én klanten

Pedro Klomp: “We wisten al wat langer dat ik het rustiger aan moet gaan doen. Maar tegelijkertijd willen wél verder. Gert-Jan Weijers van Van Lunen Adviesgroep in Boxmeer kent ons al heel lang, hij kent ook de mensen die hier werken. Sterker, Angela heeft zelf de nodige jaren in Boxmeer gewerkt. Zij waren dus al ooit collega’s.” 

Het gezamenlijke verleden voert terug naar Assurantiekantoor De Louw in Boxmeer en Assurantiekantoor Henri Kremers in Mill. Beide gingen over in Van Lunen Adviesgroep. Angela en Pedro namen in 2009 het Millse kantoor over en daarmee de particuliere klanten, onder de naam Klomp Advies. Over de zakelijke klanten ontfermde zich Gert-Jan Weijers. Hij nam een jaar later het Boxmeerse kantoor over. Dat overigens ook twee Millse medewerkers telt. “Met Gert-Jan hebben we een sterke en transparante relatie. Dus was het logisch dat we bij hem uitkwamen in onze zoektocht naar iemand die goed is voor onze medewerkers én onze klanten. En die ons kantoor in Mill open houdt, want ook dat was een voorwaarde. Gert-Jan heeft gevoel bij ons werkgebied. Hij gaat zijn aandacht ook fysiek over beide kantoren verdelen.”

Mill behoudt makelaardij

De overname behelst de verzekeringen, hypotheken en RegioBank. De makelaardij gaat over naar Makelaardij Nooijen. Pedro Klomp: “Alle lopende zaken wikkel ik zelf nog af, nieuwe opdrachten gaan naar deze typische regiospecialist. Naast hun vestiging in Boxmeer gaan zij vanuit onze Millse locatie en etalage hun huizenaanbod verzorgen. Dus ook hier verloopt de overgang voor onze klanten geruisloos. Er ontstaat voor de woningmarkt in de voormalige gemeente Mill immers een gezonde doorstroming en bovendien blijft er hier een makelaar actief. Ikzelf ga taxeren; ik wil daarvoor graag mijn kennis in dienst blijven stellen van onze klanten.”