Foto: Familie Siroo

Onlangs is de werkgroep Mooi Mill opgericht. Dit was een initiatief van de Dorpsraad Mill, die ontstaan is na het samengaan van de wijkraden Mill-West en Mill-Centrum.

Samen met de zogenoemde bouwteams heeft ook Dorpsraad Mill op verzoek van de gemeente Land van Cuijk gewerkt aan een ‘kernen CV’. In zo’n CV is te lezen wat de sterke en minder sterke kanten van een kern zijn, wat er leeft en speelt en waar men aan wil werken om de eigen kern nog leefbaarder te maken. 

Een kernen CV is de basis van kernendemocratie, waar veel over te horen was in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en het samengaan van de vijf individuele gemeenten naar de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Vorige week werden deze CV’s gepresenteerd en aangeboden aan de bestuurders van de gemeente Land van Cuijk.  

Een van de speerpunten in het CV van de Millse kernen is het verbeteren van de sfeer, aankleding en inrichting van het centrum. De Dorpsraad Mill wil dit snel aan gaan pakken en uitwerken. Vandaar dat zij diverse andere partijen gevraagd hebben aan te sluiten in een speciale werkgroep met de naam Mooi Mill. Maar ook kunnen alle inwoners, ondernemers, clubs, verenigingen en alle anderen die leuke ideeën, suggesties en plannen hebben meedenken. 

De werkgroep Mooi Mill bestaat nu uit vertegenwoordigers van:

  • Dorpsraad Mill;
  • Ontdek Mill;
  • Ondernemers Collectief Mill;
  • Stichting Activiteiten Mill;
  • Stichting Een Goei Leven;

Heeft u ideeën hoe Mill (nog) mooier en leefbaarder kan worden, voor nu en in de toekomst? Laat het de werkgroep dan weten. Denk bijvoorbeeld aan groen, kleur, (sfeer)verlichting, kunst, (straat)meubilair en de inrichting en aankleding van straten en het marktplein. Maar ook alle andere ideeën en suggesties zoals bijvoorbeeld (nieuwe) evenementen en/of activiteiten om de doelen van de werkgroep te bereiken zijn meer dan welkom. Schroom niet en stuur al uw ideeën in, zo maken we samen Mill (nog) mooier! 

Neem contact op met de werkgroep - ook als je meer wil weten of actief wil bijdragen aan het project Mooi Mill - via:
e. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T. 0485 32 56 34
M. 06 10 838 612

Zie voor meer informatie ook www.mooimill.nl