Foto: Cockie Kremers

Afgelopen woensdag 12 oktober is het Heilig Hartbeeld in Sint Hubert weer teruggeplaatst. Het moest even plaats maken voor de reconstructie van de Pastoor Jacobsstraat.

Helaas ging bij het weghalen van het beeld de sokkel verloren. Maar op verzoek van kunstenaar Chris de Graaf uit Millsbeek die de laatste 20 jaar het beeld repareerde en heeft onderhouden, heeft Thijssen Den Brok BV uit Mill een nieuwe prefab sokkel vervaardigd.

Voor Thijssen Den Brok in Mill een mooie klus. Thibaud den Brok: “We Hebben de delen van de sokkel ingemeten en gedigitaliseerd in een 3D model. hiervoor hebben we nieuwe mal modellen vervaardigd en met beton afgegoten. De mallen zijn gemaakt door onze 3D frees- en 3D print robot die teksten in rubber en de maldelen in Foam en Hout heeft uitgefreesd. Daarna is alles in onze fabriek door onze medewerkers vakkundig in één geheel geassembleerd en afgegoten met door ons eigen duurzaam ontwikkelde zelfverdichtend vezelgewapende beton.”

Het Heilig Hartbeeld werd in 1920 in Sint Hubert geplaatst ter gelegenheid van het jubileum van pastoor Jacobs. Adrianus Augustinus Jacobs (1869-1941) werd in 1895 tot priester gewijd. Vanaf 1914 was hij pastoor in Sint Hubert. Ter gelegenheid van zijn zilveren priesterjubileum, werd op 8 juni 1920 het Heilig Hartbeeld ingewijd. Na de reconstructie van de Pastoor Jacobsstraat is het beeld nu zo’n 15 meter verderop geplaatst.

Een videoverslag van het plaatsen is ook te zien bij Omroep Land van Cuijk en in de rubriek video op inmill.nl.