Onder een aangenaam herfstzonnetje werkten een aantal buurtbewoners aan het inplanten van een partij biologische bloembollen op het braakliggende veldje.

Het initiatief kwam van woningbouwvereniging Mooijland. Zij hadden gezorgd voor de bewerking van het veldje en zij leverden de biologische bollen. Zij waren ook aanwezig met hun busje dat overal in had voorzien. Niet alleen gereedschap, maar ook koffie en koek, met aan het einde voor ieder een kleine traktatie. 

Voor men kon beginnen gaf een mevrouw (waarvan ik de naam niet ken), laten we haar de Tuinfee noemen, uitvoerig uitleg over de belangrijkheid van bloemen en planten voor insecten en ook voor de leefomgeving van alles en iedereen.

Omdat de voorafgaande grondbewerking geen goed plantbed had opgeleverd werd er hard gewerkt om de grote graszoden verder op het veldje te gooien. Daarna werden een aantal bedden gemaakt waar de bollen die later gaan bloeien, netjes met de wortels naar onderen geplant en met grond toegedekt. Dan worden de bolletjes van de narcissen verspreid en in de grond gedrukt.

Omdat de Tuinfee wilde weten of iedereen goed geluisterd had, heeft ze een kleine quiz die men mocht invullen. Hieraan zat een leuk prijsje verbonden. Arnold Relou was de gelukkige. Het is de bedoeling dat de rest van het veldje straks wordt ingezaaid met veldbloemen.

Alle buurtbewoners zijn benieuwd naar het resultaat.