Ieder die een plan of idee heeft dat bijdraagt aan een duurzamere, betere buurt of regio, kan dat kenbaar maken via Het coöperatieve Plan. Zo maken zij kans op een mooie bijdrage en dus een vliegende start voor hun maatschappelijke initiatief.

Al jaren kunnen verenigingen en stichtingen bij de Rabobank terecht voor een financiële bijdrage voor lokale projecten. ‘En dat kan nog steeds’, vertelt Aernout van der Does, directeur coöperatieve Rabobank, namens de bank.  Maar met het coöperatieve Plan verlegt de Rabobank haar grenzen. ‘Het idee is dat we nog grotere dromen kunnen verwezenlijken. Plannen die bovendien bijdragen aan een betere maatschappij en die passen bij de duurzame doelstellingen van de bank.  Zodat we samen zorgen voor een betere toekomst.’ 

Van sedum-dak tot energiecoöperatie 

Op wat voor soort initiatieven de bank doelt? ‘Die kunnen heel breed zijn, áls het maar past bij de thema’s waar wij ons op richten: energietransitie, duurzamere voedselvoorziening, duurzaam ondernemen, duurzaam wonen en financieel gezond leven. Concrete voorbeelden? Denk aan het realiseren van sedum-daken in de wijk. Maar ook: het organiseren van activiteiten voor kwetsbare jongeren, het energieneutraal maken van een sportpark of het oprichten van een energiecoöperatie.’ Kortom, initiatieven die de regio duurzaam sterker maken.

Aanmelden

Iedereen mag meedoen aan Het coöperatieve Plan. Jong, oud, student, gepensioneerd en alles er tussenin. Wel moeten deelnemers klant zijn bij één van de Rabobanken in Oost-Brabant. Meer informatie en de voorwaarden vind je op www.rabo.nl/ob/jouwplan. Aanmelden kan tot en met 10 november 2022.