Voor de zomer werd het uitgesteld vanwege een voorspelde storm, maar op 2 september was het eindelijk zo ver: de voetbalwedstrijd van het Merletcollege Mill waarbij leerlingen het opnamen tegen hun docenten. De wedstrijd heeft een mooi bedrag opgebracht voor Voedselbank Land van Cuijk.

De temperatuur was aangenaam, de tribune bij het hoofdveld van RKSV Juliana Mill was goed gevuld en de sfeer was uitstekend. Voor alle dorstige en hongerige toeschouwers was er een barbecue geregeld door de afdeling Zorg en Welzijn in samenwerking met Albert Heijn Van de Ven, Hubo XL en Coolbox Mill. Allemaal ingrediënten voor een gezellige middag.

Verslag

Om optimaal op het strijdtoneel te verschijnen heeft Timothy, jongerenwerker van Sociom, ervoor gezorgd dat het leerlingenelftal in topconditie was. Aan de andere kant stonden de docenten met gemiddeld 40 jaar levenservaring op het veld. In de eerste helft was het verschil in conditie nauwelijks merkbaar. Wat de docenten tekortkwamen in conditie, uiterlijk vertoon en spierkracht, werd goed gemaakt door levenservaring. Dit resulteerde in een 4-3 ruststand in het voordeel van de docenten. 

Na de rust werd het tij snel gekeerd en het enige wat overvloediger was dan de excuses van de docenten, waren de goals van de leerlingen. Bij de ene docent was de pijp leeg en bij de ander schoot de kramp in de benen. Op alle vlakken werden de docenten overrompeld, de defensie van de docenten had compleet het nakijken. Toen het eindsignaal klonk was de eindstand 6-11 voor de leerlingen en werd de bokaal aan de jongeren overhandigd.

Voedselbank Land van Cuijk

Met deze geslaagde voetbalwedstrijd was het schooljaar succesvol en sportief geopend. Het Merletcollege Mill heeft een prachtig bedrag van €1052,27 opgehaald voor de Voedselbank. De school dankt de lokale sponsoren voor het mede mogelijk maken van deze bijzondere dag!