Op 21 oktober hebben we met een mooie dienst afscheid genomen van ons medebestuurslid en vrijwilliger Tiny Rongen.

Een week of 6 geleden kregen we een appje van Tiny, hebben jullie vanmiddag tijd ik wil jullie even bijpraten over mijn gezondheid. Op het afgesproken tijdstip komen we in de Jachthoorn, uiteraard is de koffie gezet en staan de kopjes op tafel. Tiny zorgt eerst voor ons en verteld dan hoe het ervoor staat. Tiny kon op dat moment nog de hele wereld aan. Als ik mezelf zo voel dan blijf ik gewoon beheren, thuis zitten lost ook niks op.

Tiny was in De Jachthoorn altijd bezig, het plat dak schoon maken, heg knippen, klussen, maar ook dweilen na een feest, achter de bar, friet bakken. Tiny heeft zelfs samen met Thea, enkele maanden De Jachthoorn volledig beheerd. Administratie, bestellen en vrijwilligers inzetten. Tiny kende de Jachthoorn van binnen en van buiten. Wist waar alles lag, had een sterk geheugen en wist precies hoe het afgelopen jaar een evenement georganiseerd was. Kortom; Tiny was een veelzijdige alleskunner met een tomeloze energie die geen klus of taak uit de weg ging.

Als er vrijwilligers geregeld moesten worden was Tiny de eerste die zich aanmeldde, vaak samen met Thea. Ook in het bestuur was Tiny actief, vooral als het op de organisatie van een activiteit ging. Hij kende iedereen en met zijn overtuigingskracht wist hij de mensen achter zich te krijgen. 

Op zaterdagmorgen 15 oktober ben ik bij Tiny, op de koffie, Tiny in de huiskamer in bed en duidelijk vermoeid; hoe was gisteren de wijnproeverij in De Jachthoorn was het eerste wat hij vroeg, eerst aandacht voor de ander. Met een goed gevoel kijk ik terug op deze ontmoeting.

Wij wensen Thea, lianne Harm, Stefan Moniek Lars, Jens, Rens en Guus, veel sterkte toe met het verwerken van het verlies van je man, jullie vader, schoonvader en opa. 

Jan de Groot namens bestuur en vrijwilligers gemeenschapshuis De Jachthoorn.