Op zaterdag 5 november 2022 gaat het nieuwe BIG Challenge-seizoen officieel van start met de aftrapbijeenkomst op de Universiteit van Wageningen.

Het doel is om met een grote groep deelnemers die de agrarische sector een warm hart toedragen, weer goed vertegenwoordigd te zijn tijdens Alpe d’HuZes op 31 mei en 1 juni 2023.

Tijdens de bijeenkomst staat centraal een informatiemarkt, opgebouwd uit de 21 bochten van de Alpe d’Huez. De nieuwe (kandidaat) deelnemers en andere geïnteresseerden kunnen alvast de nodige informatie vinden en het unieke ‘BIG Challenge-gevoel’ ervaren.

Opgeven is geen optie

Er zijn veel inspirerende verhalen over deelname met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes. “Opgeven is geen optie, dat kan een kankerpatiënt ook niet. Meedoen is een ervaring voor het leven”, zegt Monique van Loon, PR vrijwilliger en deelnemer uit Sint Hubert. Familieleden raadt ze dan ook aan om vooral mee te gaan want het is niet uit te leggen wat je daar meemaakt. “Je geeft jezelf een cadeau voor het leven”, zoals het vaak en heel terecht wordt omschreven. Dus opgeven voor editie 2023 is een optie. 

11  miljoen euro voor KWF

Herman Houweling startte met BIG Challenge in 2009. In 12 jaar haalde BIG Challenge zo’n € 11 miljoen op voor KWF en behoort daarmee tot de grootste fondsenwerver van KWF. Afgelopen jaar werd ruim € 1,7 miljoen bij elkaar gefietst en gelopen. Naast veel geld ophalen voor het kankeronderzoek wil BIG Challenge de trots en saamhorigheid in de agri & foodsector bij een breed publiek promoten. Het doel voor 2023 is weer minimaal € 1 miljoen inzamelen.

Vanaf nu aanmelden

Deelnemers kunnen zich aanmelden via een eigen team, bijvoorbeeld via het werk of dorp, of worden later ingedeeld. Van elke deelnemer wordt een inbreng van € 5.000 sponsorgeld verwacht. Dat lijkt veel maar gemiddeld hebben de BIG Challenge deelnemers over de afgelopen jaren ruim € 7.000 per deelnemer ingezameld. Wil je mee doen of meer informatie? Kijk op de website www.bigchallenge.eu of meld je daar aan. Gun jezelf dat cadeau voor het leven!