Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill is naast een locatie voor theatershows, films en tal van andere activiteiten ook een mooie locatie voor ontmoeting en ontspanning.

Om het huidige aanbod in stand te houden maar waar mogelijk ook nog uit te breiden is Myllesweerd op zoek naar extra vrijwilligers. Ook het bestuur van Myllesweerd bestaat uit vrijwilligers. Een van hen is Nell van de Ligt. Wat haar dreef om actief te worden in en voor Myllesweerd vertelt ze hier. 

“Hallo, ik ben Nell van de Ligt, nieuw bestuurslid van Myllesweerd en ik wil me graag voorstellen aan alle dorpsbewoners via de Neije Krant en inmill.nl.

Nu hoor ik vele Millenaren denken; van de Ligt... kom je van hier? ...familie van?
Nee, ik kom niet van hier. Ja, ik ben wel familie van de ‘van de(r) Ligten’. Allemaal verre neven en nichten. Dat vind ik hartstikke leuk. Jammer is wel dat ik geen familie ben van de voetballer: Matthijs de Ligt. :)

Wie ben ik?

Ik ben geboren in de Mortel, maar op mijn 5e jaar verhuisd naar een klein dorpje bij Venray: Veulen. Mijn studietijd heb ik doorgebracht in Nijmegen waar ik vervolgens ben blijven wonen. Ik heb in de stad een leuke tijd gehad, maar op een gegeven moment miste ik als boerendochter toch de ruimte, de rust en het groen. Dus 5 jaar geleden heb ik met mijn partner een mooi huis gekocht in Mill. Lekker in de natuur en met veel bomen om ons heen. Ik geniet nu elke dag van de vogels, de egels, de reeën en de eekhoorntjes. Het bevalt me dus uitstekend in Mill.  

Mijn carrière begon als bedrijfsmaatschappelijk werker. Daarna ben ik 20 jaar werkzaam geweest als manager in de zorg en in het onderwijs. Na deze tijd wilde ik wat anders en heb ik me omgeschoold. Ik volgde opleidingen in analytisch psychotherapie, training en coaching, specialiseerde me in de stress- en burn-outproblematiek. In 2007 ben ik een eigen bedrijf gestart: Ligtpunt.nl. Ik werk zowel voor bedrijven als voor particulieren, in binnen- en buitenland aan stress- en burn-outpreventie, behandeling en re-integratie. Leuk afwisselend en dankbaar werk dat ik nog steeds met veel plezier doe. 

Waarom bestuurslid bij Myllesweerd?

Nu Mill op is gegaan in het land van Cuijk vind ik het belangrijk dat er een centraal ontmoetingspunt is en blijft in Mill. Een centrum waar verenigingen, sociale en culturele diensten onderdak vinden en mensen elkaar kunnen ontmoeten. Een openbaar gebouw waar iedereen zo binnen kan lopen en een drankje kan doen. 

En daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Dus toen ik de vacature zag voor een bestuurslid, heb ik niet geaarzeld. Ik hoop dat ik met mijn kennis en ervaring iets kan bijdragen aan Myllesweerd. En ik hoop jullie binnenkort te ontmoeten!”

Meer weten?

Loop eens binnen bij Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Liever telefonisch contact? Bel 0485 45 43 66 of mail Chris Swijnenberg voor meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..