Sinds twee weken staat de nieuwe e-training over het Land van Cuijk online.

"Met de kennis die ondernemers en medewerkers tijdens deze e-learning opdoen zijn zij nog beter in staat om gasten, die meer willen weten over het Land van Cuijk, van de juiste informatie te voorzien", aldus Erik Jansen, toeristisch manager van Visit Land van Cuijk. De training is ontwikkeld in samenwerking met de provinciale marketingorganisatie VisitBrabant.

In dertig sheets worden de deelnemers meegenomen door en langs de toeristische bezienswaardigheden van het Land van Cuijk. Aan het einde van de training volgt een toets met tien vragen. Wie minstens zes goed heeft beantwoord ontvangt, via mail, een oorkonde. De e-training is te vinden op https://elearning.visitbrabant.com. De training duurt maximaal een half uur, is gratis én kan op elk moment van de dag én op elke plek worden gedaan. Het enige wat van deelnemers wordt gevraagd is een (gratis) inlogaccount aanmaken.

De training is bedoeld voor iedereen die zijn of haar kennis over toeristisch Land van Cuijk wil vergroten. Voor ondernemers en receptiemedewerkers die hun gasten willen kunnen vertellen wat er in het Land van Cuijk te beleven valt, maar ook voor bijvoorbeeld nieuwe medewerkers van bedrijven en maatschappelijke organisaties die, als onderdeel van een introductieprogramma, meer willen weten over de regio waarin zij werkzaam zijn.

Primeur

Het Land van Cuijk had enkele jaren geleden al de primeur de eerste toeristische regio te zijn met een eigen e-training. De training is onlangs compleet vernieuwd. Naast het Land van Cuijk bieden inmiddels ook Eindhoven, Tilburg en Hilvarenbeek trainingen over de eigen stad en streek aan.

Op het online e-trainingplatform van VisitBrabant staan nog meer interessante trainingen, waar belangstellenden met een gratis account toegang toe hebben. Interessant zijn bijvoorbeeld de trainingen waarin wordt uitgelegd wat de specifieke kenmerken zijn van Duitse en Vlaamse gasten én hoe je die succesvol kunt bedienen. Daarnaast worden trainingen aangeboden over gastvrijheid, reviewmanagement, de knooppuntroutes van het Routebureau, de Brabantse schilder Vincent van Gogh en goed eten in Brabant. Verder kan worden deelgenomen aan een algemene training over toerisme, ‘Wegwijs in Brabant’. In korte tijd doen de deelnemers zo veel kennis en informatie op over toeristische mogelijkheden in Brabant, zonder dat zij daarvoor hoeven te reizen of afspraken moeten verzetten. 

Kijk voor een overzicht van alle trainingen op https://elearning.visitbrabant.com.