Door de stijgende energieprijzen krijgen steeds meer gezinnen in de gemeente Land van Cuijk te maken met financiële problemen.

Het Rijk heeft maatregelen aangekondigd, die vanaf 2023 ingezet worden. Gemeente Land van Cuijk biedt vanaf november ondersteuning voor inwoners. Dit geeft vooral op de korte termijn meer lucht als er financiële problemen spelen. 

Energietoeslag

Inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm konden zich al melden voor de energietoeslag. Nieuw is dat ook huishoudens met een inkomen tussen 120% en 130% van de bijstandsnorm eenmalig een bedrag van €800,- kunnen aanvragen. Ga voor meer informatie naar www.gemeentelandvancuijk.nl/geldzorgen. Heb je de toeslag aangevraagd en kwam je niet in aanmerking? Vraag de toeslag dan opnieuw aan!

Adviesgesprek

Ook inwoners met een inkomen boven de grens van 130% van de bijstandsnorm kunnen in financiële problemen komen. Meld je in dat geval bij de gemeente. De gemeente kijkt met jou naar andere mogelijkheden voor ondersteuning. In een adviesgesprek wordt gekeken naar het bestedingspatroon of worden de mogelijkheden van schuldhulpverlening besproken. Maar er worden ook tips gegeven over energiebesparing en zelf je huis verduurzamen. 

Bijzondere bijstand en regelingen

Op de website komen geldplannen, waarmee je zelf eenvoudig kunt berekenen waar het mogelijk is te besparen. Dit is al een eerste stap om meer helderheid te krijgen in de oplopende kosten. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen met de collectieve zorgverzekering. Vanaf half november kunnen inwoners zich aanmelden voor deelname in 2023. Gezinnen met kinderen kunnen contact zoeken met Leergeld Land van Cuijk, zodat kinderen mee kunnen doen aan sport, cultuur en onderwijs.
De website www.gemeentelandvancuijk.nl/geldzorgen geeft alle informatie nog eens op een rijtje. 

Meer informatie

Neem bij vragen contact op met de frontoffice van het Sociaal Domein op (0485) 85 44 44 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..