Foto: Rens Hubers

Op 1 december is het precies 10 jaar geleden dat de eerste editie van De Neije Krant verscheen. Nu heeft u editie 491 in uw handen.

“Van begin af aan voorzag het concept van De Neije Krant in een behoefte,” vertelt Valerie Aben. Hij is voorzitter van ‘Stichting huis aan huiskrant (voormalige) gemeente Mill en Sint Hubert’ en betrokken bij de start van de krant. “We wilden een krant maken waarin ruimte is voor het nieuws van clubs, verenigingen en andere organisaties uit ons verspreidingsgebied, zodat iedereen kan weten wat hier leeft en speelt. Ook maken we eigen interviews en artikelen en dat in combinatie met onze columnisten maakt dat we elke week een krant maken waar lezers naar uitkijken. En dat nu dus alweer 10 jaar.”

Positief

Eerder dit jaar was er een noodkreet vanuit het stichtingsbestuur rond de enorm gestegen papier- en drukkosten. Valerie: “Wanneer we bijvoorbeeld de laatste krant van vorig jaar en de krant van deze week vergelijken, zijn we bijna 400,- euro per week meer kwijt. Het was best spannend of we dit alles wel financieel rond zouden krijgen. Maar dankzij onze adverteerders, sponsoren en donateurs gaan we met een goed gevoel en ook financieel positief het nieuwe jaar in.” 

Lokale communicatie

Ook de gemeente ziet de meerwaarde van een echt lokale krant zoals De Neije Krant is. “Tijdens de begrotingsbehandeling van de gemeente Land van Cuijk stemden 29 raadsleden voor een motie van Team Lokaal waarin men het college heeft opgeroepen meer gebruik te maken van lokale mediavormen om inwoners gericht te informeren. We moeten nog even afwachten hoe dit er in de praktijk uit gaat zien, maar het is goed te weten dat gemeenteraadsleden de meerwaarde van lokale communicatie zoals De Neije Krant en onze website inmill.nl zien.” 

Loterij

De Neije Krant viert het 10-jarig bestaan met diverse speciale acties. Zo ontving u samen met deze editie een gratis lotnummer in de bus. U kunt dit lotnummer voorzien van uw eigen gegevens en voor komende donderdag (1 december) in de bus gooien bij een gemeenschapshuis in uw buurt. Daarmee maakt u kans op mooie prijzen waaronder kerstboodschappen ter waarde van 250,- euro bij Albert Heijn van de Ven in Mill.

Samen

Komende week stellen we in De Neije Krant diverse mensen aan u voor die betrokken zijn bij De Neije krant en belangrijk zijn voor het succes van deze wekelijkse uitgave. Valerie: “Dat zijn er meer dan de meeste lezers wellicht denken, want De Neije Krant maken we echt samen voor en door inwoners van Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord.”