Naar aanleiding van de boodschap door Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) dat men het Merletcollege in Mill wil sluiten is heel wat commotie ontstaan.

Ouders zien veel nadelen van dit voorgenomen besluit wat op 13 december door OMO definitief genomen zal worden. Maar ook diverse organisaties en inwoners in Mill willen dat er een dergelijke school in Mill blijft. Dat bleek ook na een oproep door de werkgroep Mooi Mill (o.a. Dorpsraad Mill en Ondernemers Collectief Mill) aan inwoners om mee te denken hoe Mill (nog) mooier te maken is. Naast ideeën voor meer groen en kunst in het centrum gaf men ook aan dat het Merletcollege of een andere VMBO-school in Mill zou moeten blijven.

Tijdens een vergadering van de raadscommissie van de gemeente Land van Cuijk werd vorige week door de werkgroep Red het Merlet aangegeven een eigen VMBO-school te willen starten. De werkgroep Mooi Mill ondersteunt dat initiatief van harte en werkt ondertussen aan de uitwerking van dat plan. Gezien de bijna 1000 reacties op de petitie van Red het Merlet zou een eigen VMBO-school starten mogelijk moeten zijn. Dit wordt bevestigd door de cijfers rond de groei van het aantal potentiële leerlingen voor het voortgezet onderwijs in Mill.

De betrokken werkgroepen verwachten dat door het anders inrichten van profielen en vakgebieden een VMBO-school in Mill levensvatbaar is. Ook door de grote vraag naar vaklieden die met de handen willen en kunnen werken zal de vraag naar juist dit VMBO-onderwijs toe gaan nemen. Dit blijkt ook uit reacties van ondernemers en voorbeelden van andere VMBO-scholen in het land.

Meer weten of helpen bij dit initiatief? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..