Foto: Patrick Bongartz Fotografie

Monique van Loon uit Sint Hubert verkoopt kalfsworstenbroodjes voor Alpe d’HuZes. Verse lekkere en super gezonde kalfsworstenbroodjes van Derks Kalverhouderij uit Sambeek en gemaakt door bakkerij Manders uit Mill.

Monique is, samen met Antoine, al 10 jaar actief als deelnemer en vrijwilliger bij BIG Challenge, farmers against cancer, dat elk jaar als groot team meedoet met Alpe d’HuZes. ‘Als PR vrijwilliger heb 8 keer met de Alpe d’HuZus meegelopen; een keer op woensdag de berg omhoog en daarvoor 666 euro inzamelen voor KWF. De dagen eromheen was ik vooral druk met schrijven, interviewen etc. Dit jaar ga ik het combineren; op donderdag zo vaak mogelijk de berg oplopen en het streefbedrag van 5.000 euro inzamelen. Je hoort zo vaak de diagnose kanker. Een goede vriendin van mij heeft kanker. Ik wil graag de onmacht omzetten in kracht en zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF voor meer onderzoek naar kanker.’

Kalfsworstenbroodjes 

Thieu, Dorette en Miranda Derks houden kalveren in Sambeek. ‘Sinds 2019 doen wij mee met Land van Cuijk Boert Bewust. Monique is onze coördinator. Wij ondersteunen haar graag met de levering van onze lekkere worstenbroodjes voor dit goede doel”, zegt Thieu Derks. Een kalfsworstenbroodje is mager en gezond vlees en een mooie variatie voor kerst. 

De verse worstenbroodjes worden geleverd in zakken van 10 grote of 20 kleintjes voor 17,50 euro per zak. Je kunt de worstenbroodjes bestellen via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., app of bel 06 27850169 of een briefje in de bus op Grootvenseweg 26 Sint Hubert. Op 24 december kun je de worstenbroodjes daar ophalen of ze worden thuisgebracht. Geef bij de bestelling door ophalen of brengen.