MILL-UDEN - Verweijen ICT heeft per 1 december de activiteiten van Practicom Cloud (Systeembeheer, Online Werken, Webhosting en Office 365) overgenomen. Het bedrijf Practicom BV (Bedrijfs- en Maatwerksoftware) blijft in zijn hoedanigheid bestaan.

Voor Verweijen ICT komt de overname op een uiterst geschikt moment: de Millse automatiseerder bedient ook in Uden al langer relaties en werkt nu aan een verdichting van de bovenregionale dekking.

“Allereerst gaat het erom dat klanten tevreden zijn én blijven. Dat staat boven alles”, aldus directeur Tom Verweijen. “Practicom Cloud is geen onbekende voor ons. Het bedrijf heeft zo’n tien medewerkers, die in alle opzichten lijken op onze mensen. Onze klantenprofielen zijn gelijk en bovendien werken we in dezelfde regio. Wij hebben al flink wat klanten in Uden, en dat is het gebied waarin Practicom van oudsher sterk is.”

Continuïteit gewaarborgd

Practicom Cloud-directeur Rob ter Borg draagt zijn onderneming na 23 jaar over aan Verweijen ICT. Hij gaat er als accountmanager/engineer aan de slag. “De belangrijkste reden voor overname is dat straks voor de klant een team van in totaal veertig bekwame ICT’ers klaarstaat en de continuïteit zo beter gewaarborgd blijft”, zegt hij. Het team van Practicom Cloud blijft functioneren zoals klanten het gewend zijn. De vestiging verhuist deels naar d’n Office, een goeie steenworp verderop. 

Tom Verweijen: “Op ons hoofdkantoor in Mill verwelkomen we graag onze klanten. De overname vergroot niet alleen ons totale personeelsbestand, ze versterkt ook de structuur en onze kritische massa. We zijn daardoor sterker in de toekomst, doordat alle noodzakelijke disciplines binnen onze onderneming nu dubbel uitgevoerd zijn; denk aan een extra securityspecialist. Daarnaast is er synergie tussen de twee vestigingen”

Over Verweijen ICT

Verweijen ICT laat de bedrijfsautomatisering van klanten functioneren zoals het hoort. Persoonlijk contact staat centraal. Men adviseert, levert, installeert en beheert totaaloplossingen op het gebied van ICT (lokaal of cloud) tevens VoIP-gebaseerde telefooncentrales, provider onafhankelijke mobiele telefonie en internetverbindingen. Daarnaast verhoogt Verweijen ICT de slagvaardigheid van organisaties met Microsoft 365-oplossingen, zoals Microsoft Teams, SharePoint, Power Apps en Power BI.