Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Martin Nabuurs kom ik tegen langs de Verbindingsweg in Wilbertoord, waar hij voor zijn huis aan het bladruimen is.

Martin (70) is geboren in Landhorst als 3e van 6 kinderen en het gezin verhuisde in 1963 naar Wilbertoord.

Vanaf 1976 woont Martin met zijn vrouw Tonia aan de Verbindingsweg. Samen hebben ze 2 kinderen die in Venhorst en Uden wonen. Ook zijn ze de trotse opa en oma van 5 kleinkinderen.

Martin heeft vroeger gewerkt als huisschilder. Later werd hij beheerder van de Sporthal in Mill. Daarna werkte hij in de technische dienst bij Zorgcentra de Elsendonck in Boxmeer, bij een kinderdagverblijf in Venray en tenslotte bij gemeenschapshuis de Wilg in Wilbertoord.

Muziek en geluidstechniek zijn Martin’s grote passie. Zo’n 40 jaar was Martin alle weekenden op stap met zijn drive-in-discotheek ‘Tino’ waarmee hij bruiloften, dansavonden en feesten opluisterde. Hij beschikt over een grote collectie aan muziek.

Momenteel verzorgt hij nog het geluid bij toneelvereniging ‘Vier in Een’ en al 30 jaar lang verzorgt hij het geluid tijdens de pronkzittingen van de Klotstekers in Wilbertoord.

Martin is 10 jaar actief geweest bij de Lokale Omroep Mill, die hij ook mee opgericht heeft.

In 2018 ontving Martin voor al zijn vrijwilligerswerk de eremedaille als lid in de Orde van Oranje Nassau.

Rens Hubers