Rabobank - Land v. Cuijk-Maasduinen is gestart met een project Coöperatief - Duurzamer groeien: Ondernemers - verenigingen duurzaam helpen groeien. Het Hobby Centrum Mill heeft haar project Hobby Reparatie Centrum ingebracht.

De doelstelling van dit project is: kleding , meubels, elektrische apparaten, gebruiksvoorwerpen en speelgoed repareren. Reparatiekennis verdwijnt snel. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. Door het repareren te promoten, wil het Hobby Centrum Mill bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. De bank waardeert dit project bijzonder, we mogen dan ook een grote financiële donatie deze dagen verwachten. We gaan dit investeren in betere gereedschappen-machine om het project voor de toekomst te behouden.

De ANWB ken al jaren een fietsverlichting project voor de jeugd. Het Hobby Centrum Mill is ook op dit terrein actief. De vrijwilligers van het Hobby Centrum Mill controle-repareren 2x per jaar de fietsverlichting van de leerlingen van de scholen De Lens en Kameleon in Mill. Hiervoor zijn vaak veel onderdelen nodig: o.a. verlichting setjes. Dit is een kostenpost voor het Hobby Centrum. De ANWB heeft ons project in het verleden al meerdere keren ondersteund, nu krijgen we een grote hoeveelheid noodzakelijke onderdelen gratis. 

Ook het Oranjefonds (de grootste sponsor van het Hobby Centrum Mill - al 15 jaar) gaat het project Fiets controle ondersteunen. In het kader van NLdoet dag 2023 ontvangen we een financiële donatie. Aankoop van een uitgebreide en professionele gereedschap kist is nu mogelijk.

We zijn heel blij met deze positieve reacties, gelukkig kunnen we nu deze mooie projecten in de toekomst blijven aanbieden.

De vrijwilligers van het Hobby Centrum zijn de Rabobank, ANWB en het Oranjefonds heel dankbaar voor deze bijdrage.