Vorig weekend is het CDA door het hele Land van Cuijk druk in de weer geweest. Het CDA bracht in elke kern bij een inwoner uit die kern een kerstpakket langs.

De afgelopen weken konden inwoners uit het Land van Cuijk mensen aandragen die namelijk een kerstpakket verdienen. “Uit alle hoeken van het Land van Cuijk kwamen inzendingen. Het was erg emotioneel om al die reacties te zien. Het doet je beseffen dat we er in deze donkere maanden samen het beste van willen maken”, aldus Jochem Jacobs (raadslid CDA Land van Cuijk).

Steuntje in de rug

Elk  kerstpakket bestaat uit streekproducten uit het Land van Cuijk vertelt raadslid Hanneke van der Velden (CDA). “We hebben meer dan 40 reacties binnengekregen. We zijn ontzettend blij met al deze reacties en bedanken iedereen die een inzending heeft gedaan. In elke kern was er wel iemand die een kerstpakket verdient”. 

De redenen waarom iemand een kerstpakket verdient liepen erg uiteen. “Of het nou was omdat iemand altijd klaar stond voor een ander of omdat ze juist een zware tijd achter de rug hadden. Alles kwamen we tegen. En hoewel we graag iedereen een kerstpakket hadden willen geven, hebben we in sommige kernen moeten loten uit de meest liefdevolle en indrukwekkende inzendingen”. Wat Hanneke betreft wordt de actie volgend jaar vervolgd. 

Kerstactie

Het CDA besloot met een kerstactie te komen, omdat steeds meer mensen het moeilijk hebben. “Het CDA wil de verbindende factor zijn voor de mensen in de gemeente Land van Cuijk”, aldus Jacobs. “We zien dat er veel mensen zijn die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar gelukkig krijgen we ook de positieve verhalen te horen. Mensen die zich altijd inzetten voor anderen. Of het nu gaat om het bieden van mantelzorg of het organiseren van evenementen voor de gemeenschap. Al deze mensen zijn goud waard en ongeacht de reden, ze hebben het allemaal verdiend”.