Foto: Cockie Kremers

Per 1 januari 2023 heeft Gert-Jan Weijers Klomp Advies en RegioBank in Mill overgenomen – voorheen het bedrijf van Angela en Pedro Klomp. Het betreft de onderdelen verzekeringen, hypotheken en bankzaken.

De makelaardij is overgedragen aan Makelaar Nooijen. Zij zullen het aanbod woningen ook blijven vermelden in de etalage van Klomp Advies en de RegioBank aan de Stationsstraat in Mill.

Gert-Jan is geen onbekende in Mill en omgeving: “Toen Van Lunen Adviesgroep in 1999 het bedrijf van Henri Kremers (Kremers Assurantiën) in Mill overnam, deed ik hier in de omgeving voor een deel de buitendienstbedrijven. Jacques van Lunen zat ook in Boxmeer en wilde op een gegeven moment met pensioen. Hij verkocht zijn bedrijf in 2009 aan twee medewerkers. Angela Klomp kocht het kantoor in Mill en ik het kantoor in Boxmeer.”

De in Boxmeer geboren en in Ottersum getogen Weijers is al zijn hele werkzame leven actief in de verzekeringsbranche. “Mijn vader had een administratie- en accountancykantoor. Hij had ook een kleine portefeuille in verzekeringen. Hij heeft die verkocht aan Jacques van Lunen. Het gesprek rond die overname deed men bij ons thuis aan de keukentafel en ik moest de koffie brengen.” In dat gesprek gaf de vader van Gert-Jan bij Jacques van Lunen aan dat zijn zoon net klaar was met school, daarbij ook over verzekeringen had geleerd en of hij wellicht werk voor hem had. “Twee weken later ben ik daar begonnen als jongste bediende zoals dat toen heette. Ik haalde de koffie, werkte offertes uit en nam de telefoon aan.”

Dat Gert-Jan ooit zelfstandig ondernemer zou worden was voor velen geen verrassing. “Ik kom uit een ondernemersgezin, thuis waren ze zelfstandig ondernemer en dat zat er bij mij ook wel in. Daarnaast heb ik wat moeite met autoriteit, ben een beetje eigenwijs en dat is voor een ondernemer denk ik een redelijk goeie eigenschap.” Bij Jacques van Lunen groeide Gert-Jan door van jongste bediende naar medewerker commerciële binnendienst, adviseur buitendienst particulieren en op het laatst adviseur zakelijk waarbij zijn team uit 6 personen bestond.

Gert-Jan begon op 22-jarige leeftijd bij Van Lunen Adviesgroep in Boxmeer en nam op zijn 35e het bedrijf over. “Dat was wel vreemd: je hebt een heleboel collega’s en het aparte is dan dat je van het ene op het andere moment werkgever bent in plaats van collega. Ik had er een fantastisch team wat grotendeels nog steeds hetzelfde is. Er werken overigens ook nog steeds twee dames uit Mill die destijds bij Kremers Assurantiën werkte en mee naar Boxmeer zijn gegaan.” In de praktijk is de overgang van collega naar werkgever goed gegaan en veranderde er voor medewerkers niet veel. Dat zal ook in Mill niet anders zijn. 

Tussen Gert-Jan en Angela en Pedro Klomp is altijd een goed contact geweest. Men had frequent overleg. “Wij hebben elkaar nooit gezien als concurrent, we gingen regelmatig lunchen om zaken te bespreken.” In één van die gesprekken hoorde Gert-Jan ook dat Angela en Pedro het bedrijf wilden verkopen. Toen voor Gert-Jan duidelijk was dat het voor hem haalbaar was om op die manier zijn bedrijf uit te breiden, hoefde hij er niet lang over na te denken. “De samenwerking die ik met Angela en Pedro had, heb ik ook met andere assurantiekantoren in het Land van Cuijk. We zitten niet achter elkaars klanten aan. Als er een klant van hun naar ons komt of andersom, dan is dat geen probleem, maar we doen niet aan actieve acquisitie. Autonome groei is dus erg lastig en uitbreiden is dan alleen mogelijk door een marktaandeel over te nemen. Als je dan de mogelijkheid hebt om in een plaats een kantoor te kopen waar je de meeste medewerkers kent omdat het ooit je collega’s waren, dan hoef je daar niet lang over na te denken.”

Het hele interview met Gert-Jan Weijers is terug te vinden in De Neije Krant Podcast. Dit kan via alle bekende podcastproviders zoals Apple Podcast en Spotify. Ook is deze te vinden op www.inmill.nl. De techniek hierbij werd gedaan door Thijs van den Heuvel.