Wist jij dat onze boekenkast inmiddels al 5 jaar bestaat. Het boekenkastproject is opgezet om boeken een tweede leven te geven. En dit is erg succesvol. Vele inwoners van Sint Hubert weten de boekenkast te vinden.

Onze vrijwilligers vanaf het eerste uur zijn Marian Verdijk, Leo van den Bergen en later is Anita van Grunsven ook vrijwilligster geworden. Er gaan heel wat uren in zitten om de boekenkast up to date te houden. Complimenten voor jullie inzet!

Waar vind je onze boekenkast?

Onze boekenkast vind je bij de ingang van ontmoetingscentrum De Schakel. Tijdens de openingstijden van De Jachthoorn is de boekenkast beschikbaar. 

Hoe werkt de boekenkast?

Je kiest een boek, je pakt een gratis boekenlegger en neem het mee naar huis. (Dus geen registratie). Heb je het boek uit! Breng het dan gewoon weer terug. De boekenlegger mag je natuurlijk houden voor je volgend boek.

Wie kan er gebruik maken van de boekenkast?

Alle inwoners van Sint Hubert mogen boeken of legpuzzels lenen.

In de boekenkast ook legpuzzels

We hebben ook legpuzzels in de boekenkast liggen. Zeker een leuke hobby in deze koude en donkere dagen. Weet jij dat puzzelen goed voor je is?

Volgens neuropsycholoog Erik Scherder zorgt puzzelen voor een fitter brein. Hiermee bedoelt hij puzzelen in elke vorm. Het maken van een legpuzzel, of het maken van een sudoku of woordzoeker zijn allemaal vormen van puzzelen. Naast het fit houden van je brein, helpt puzzelen ook je geheugen te trainen. Dus... wat houdt je nog tegen om een legpuzzel te lenen.

Computerhulpdienst

Ook onze computerhulpdienst bestaat inmiddels 5 jaar. De computerhulpdienst heeft de afgelopen jaren al vele computerproblemen tot grote tevredenheid opgelost. Iedere vrijdagochtend (9.30 - 10.30 uur) kunnen leden bij de Schakel terecht voor informatie over of problemen met je:

  • Computer
  • Laptop
  • Tablet
  • Mobiel

De vrijwilligers van de computerhulpdienst zijn: Hennie Slaats, Jacques Derks, Paul Jenniskens en John Verbruggen. Deze kanjers gaan je vragen beantwoorden, je problemen oplossen en geven advies.

Leden kunnen gerust binnenlopen zonder afspraak op vrijdagochtend.