“Na jarenlang voor en met ons pap te hebben gewerkt neem ik het autobedrijf van hem over”, aldus Raymond Schakenraad over de overname van het gelijknamige autobedrijf Schakenraad aan de Houtzagerijstraat 14 in Mill.

“Eigenlijk loopt die overname al een hele tijd,” zegt vader Ger met een grote glimlach op zijn gezicht. “Die moderne technieken en elektronica dat kan ik niet meer bijhouden, Raymond heeft zich daarin gespecialiseerd en het bedrijf is erop ingericht. Als die jongens daarover praten is het alsof ze een andere taal spreken.”

“Met de overname van het bedrijf neem ik ook de klanten over waarvan sommige al heel lang klant bij ons zijn,” aldus Raymond. “Sommige ken ik al vanaf het moment dat ik nog als menneke rondliep bij ons pap in de garage. De klanten staan bij ons centraal, dat is altijd zo geweest en zal ook altijd zo blijven. Potentiële klanten zijn als vrienden die we nog niet ontmoet hebben. Als een gast binnenkomt moet deze zich welkom voelen en geholpen worden, uiteindelijk zijn onze klanten onze beste ambassadeurs. Als zij tevreden zijn geven ze dat door, betere reclame bestaat er niet.”

Ger verteld dat het alweer 40 jaar geleden is dat hij het autobedrijf begon en dat de overname daarmee samenvalt met dit jubileum. “Dat voelt als een lange tijd, wat het natuurlijk ook is, maar de tijd is voorbijgevlogen. Dat Raymond het bedrijf overneemt doet me goed en zorgt ervoor dat ik kan gaan genieten van mijn pensioen.”

“Hoewel ons pap het lastig vindt om de handel los te laten hoeft hij zich geen zorgen te maken. Het bedrijf is in goede handen, voor de toekomst ingericht en er is nog voldoende werk waarvoor ik een beroep op hem zal doen. Een auto ophalen of wegbrengen, ondersteunen bij kijkdagen en natuurlijk vragen om zijn advies, het zou zonde zijn om geen gebruik te maken van zijn jarenlange opgedane kennis.” 

Als Raymond en Ger aan de koffie zitten in hun bedrijfskantine en nadenken over het 40-jarig jubileum passeren de anekdotes van alles wat ze tot nu toe hebben meegemaakt binnen het bedrijf. Samen lachen ze erom en kijken tevreden terug op wat ze tot nu toe hebben bereikt. “Nu is het aan Raymond,” zegt Ger “en daar heb ik alle vertrouwen in, ik heb van dichtbij mogen meemaken hoe hij in het bedrijf is gegroeid en langzaam al zaken van me heeft overgenomen. Eigenlijk is deze laatste stap van overnemen alleen nog een formaliteit.” Raymond beaamt, “stap voor stap heb ik zaken van ons pap overgenomen en nu is het zover dat ik het bedrijf ook op papier ga overnemen. Een mooie uitdaging die ik graag aan ga en hoe mooi is het dat het bedrijf overgaat van vader op zoon.”