Op woensdag 15 februari kwamen 8 enthousiaste groepen 7 en 8 naar Myllesweerd in Mill om te genieten van 8 spannende, mooie en grappige verhalen. BiblioPlus organiseerde de Voorleeswedstrijd voor de regio Mill & Sint-Anthonis.

De 8 schoolkampioenen werden aangemoedigd met spandoeken en yells, waarna zij de zaal steeds weer stil kregen met hun verhaal.

Aan het einde van de ochtend kwam Iris Jacobs van basisschool De Sprong in Wanroij als winnaar uit de bus. Zij las voor uit het boek ‘Juf Braaksel’ van Carry Slee. De juryvoorzitter, burgemeester Marieke Moorman, was vol lof over hoe Iris het publiek meenam in het verhaal. Ook juryleden Suzanne Schipperheijn van Primera Mill en Joris van de Meulenhof van BiblioPlus waren enthousiast over Iris, maar zeker ook over de 7 andere voorleestalenten.

Iris en 4 andere winnaars van de 5 wedstrijden in de gemeente Land van Cuijk mogen de gemeente gaan vertegenwoordigen in de halve provinciale finale van Noord-Brabant. Voor deze winnaars kan de provinciale finale en de landelijke finale op 24 mei 2023 bij Tivoli Vredenburg in Utrecht volgen.