Even lekker eruit naar je favoriete vakantiebestemming of een nieuwe plek ontdekken; vakantie is vaak dé periode waar mensen elk jaar naar uitkijken.

Misschien boek je je reis altijd vele maanden van tevoren of wil je een last-minute boeken. Hoe dan ook – je hebt een fijn vakantiehuisje nodig. Waar je vroeger vaak naar het reisbureau moest zijn er tegenwoordig vele manieren om zelf een accommodatie te reserveren. Wil je een vakantiehuisje boeken voor jij en je partner, je gezin of voor een grote groep? Recreatie Media uit Cuijk biedt dan misschien wel de meest handige manier om dit te doen in de vorm van Vakantiehuisjes.nl. Hier vind je meer dan 35.000 vakantiehuizen, woningen en villa’s in 22 Europese landen.

Benieuwd hoe Vakantiehuisjes.nl werkt? Op deze website kun je aan de hand van een handig systeem het land en de provincie naar keuze selecteren (indien gewenst door gebruik te maken van een interactieve kaart). Vervolgens krijg je te zien welke vakantiehuisjes er allemaal nog beschikbaar zijn in de opgegeven periode. Dit maakt het natuurlijk stukken makkelijker om het aanbod te vergelijken dan wanneer je op allerlei andere websites het aanbod aan vakantiehuisjes bij elkaar moet zoeken. In welk land zoek je een vakantiehuis? Neem een kijkje bij de populaire keuzes zoals Frankrijk, Duitsland, Spanje en Griekenland of ga voor minder toeristische (maar niet minder bijzondere) opties zoals Oostenrijk, Engeland en Zweden.

Daarnaast is het ook mogelijk om een vakantiehuisje te zoeken in populaire gebieden. Kijken we naar Nederland hebben we het bijvoorbeeld over de Waddeneilanden, de Veluwe en de Achterhoek. Populaire gebieden in Frankrijk omvatten onder andere de Franse Alpen, Zuid-Frankrijk, Lotharingen en Picardië. Zo is er voor elk land een selectie met de meest populaire gebieden. Op deze manier kun je makkelijk en snel het aanbod vakantiehuizen in de meest geliefde regio’s bekijken. Wat voor een soort bestemming je ook zoekt, je vindt het op Vakantiehuisjes.nl.

Je kunt een vakantiehuisje echter niet alleen kiezen aan de hand van land en provincie; ook zijn er handige thema’s die vakantiewoningen samenvoegen op basis van populaire kenmerken. Dit bespaart je een hoop uitzoekwerk, omdat je niet elk vakantiehuisje individueel aan hoeft te klikken om erachter te komen of het te bieden heeft wat je zoekt. Enkele voorbeelden van deze thema’s zijn:

  • Vakantiehuizen in de natuur
  • Luxe vakantiehuizen
  • Wintersport vakantiehuizen
  • Vakantiehuizen voor groepen
  • Vakantiehuizen met zwembad
  • Vakantiehuizen met sauna
  • Vakantiehuizen met jacuzzi
  • Vakantiehuizen in de buurt van een attractiepark

Dit maakt het dus nog makkelijker om precies de vakantiewoning te vinden die je zoekt. Je hoeft niet langer op de kaart te kijken waar een woning ligt en over welke faciliteiten en het huisje beschikt. Door gebruik te maken van deze thema’s vergelijk je binnen no-time alleen de vakantiehuizen die bieden wat jij zoekt.

Tenslotte kun je op Vakantiehuisjes.nl ook terecht voor een uitgebreide blogsectie waar je inspiratie en tips over alles wat met vakantiehuisjes te maken heeft kunt vinden. De beste vakantiehuizen dichtbij Tomorrowland, de top 5 mooiste kustplaatsen in Frankrijk en de beste sneeuwzekere skigebieden van Zwitserland; deze en nog vele andere artikelen delen praktische tips en zullen je inspireren voor je volgende reis.