Nadat de deuren van Café Geert op de hoek van de Stationsstraat en Spoorstraat in Mill in maart 2008 sloten, waren er diverse malen plannen voor herontwikkeling van die locatie. Om verschillende redenen haalden deze het niet.
Maar nadat Erik van Hout van Cornelissen Aannemingsbedrijf uit Zeeland en Frans Daverveld van Daverveld Ontwikkeling uit Uden ermee aan de slag gingen, kregen de plannen sneller vorm. Ondertussen reageerde ook het college van de gemeente Land van Cuijk positief. Het werd dus tijd voor een gesprek met Erik van Hout en Frans Daverveld zodat ze toe kunnen lichten wat ze er gaan realiseren.
“Het plan bestaat uit 2 grondgebonden levensloopbestendige woningen, wat wil zeggen dat mensen er zorgeloos oud kunnen worden. Deze woningen hebben o.a. een slaapkamer en badkamer op de begane grond,” vertelt Frans Daverveld. “Daarnaast komen er 16 appartementen waarmee we ons in eerste instantie ook richten op senioren.” Het appartementenblok komt ongeveer op de locatie van het huidige pand en de 2 woningen aan de kant van de Stationsstraat. Op een binnenplaats achter de woningen komen parkeerplaatsen. Hierdoor zal er geen parkeeroverlast zijn voor de omgeving.
Erik van Hout vertelt dat zij nu zo’n anderhalf jaar met dit project aan de slag zijn. “Ik kwam met Harrie van Vugt in contact, dat is de eigenaar van het pand. Hij vertelde dat hij nog een locatie had aan de hoek Spoorstraat en Stationsstraat in Mill. Wij hebben dat aanbod met twee handen aangegrepen, want Frans en ik zagen wel potentie in die locatie en prima mogelijkheden voor de woonwensen die er in Mill zijn.” Inmiddels is de anterieure overeenkomst met de gemeente Land van Cuijk ondertekend en ligt het ontwerp bestemmingsplan ter inzage.
Een mooie stap, want het was wel een uitdaging om op die locatie een haalbaar plan te realiseren. Frans: “Dat heeft te maken met de lange aanlooptijd. Daardoor zitten er dus al kosten in, maar anderzijds heeft het ook te maken met de vorm van de locatie.” Het gemakkelijkst is om een bouwplan te ontwikkelen op een recht terrein, maar in dit geval betreft het een hoek die de bocht van de straat volgt. “Ook waren er wat stedenbouwkundige voorwaarden vanuit de gemeente die ingepast moesten worden en waarmee we aan de slag zijn gegaan.”
Op basis van dat concrete plan hebben zij al in een vroeg stadium de omwonenden betrokken. “Dat vonden we erg belangrijk en omdat zij zich al goed voorbereid hadden, is dit ook heel prettig verlopen,” vertelt Erik. “Want er heerste bij de omgeving toch wel wat angst van: ‘Daar komt weer zo’n snelle ontwikkelaar en die gaat een plannetje indienen om te zien of die de buurt meekrijgt. Moppert de buurt, dan haakt deze wellicht af.’ Dat is het verschil tussen een ontwikkelaar en een echte aannemer, zoals wij van huis uit zijn. Als wij ergens aan beginnen, dan willen we het ook goed afmaken. Dat hebben we over kunnen brengen en omwonenden voelen wel aan dat we serieus zijn.”
Wethouder Mark Janssen van gemeente Land van Cuijk geeft in een reactie aan ook blij te zijn met de concrete plannen. “ Het is heel fijn dat deze minder fraaie plek in het Millse centrum nu eindelijk kan worden aangepakt. En het biedt ook weer nieuwe kansen voor mensen die graag in Mill willen blijven of komen wonen”.
Op dit moment ligt het ontwerp bestemmingsplan ter inzage, eind juni zal de gemeenteraad er een besluit over gaan nemen en na de zomer kan men dan een omgevingsvergunning aan gaan vragen voor de bouw van het project. Als alles volgens plan verloopt, zijn ze er over een jaar aan het bouwen. Het streven van de initiatiefnemer is om al eerder te starten met het slopen van het huidige pand maar dat is afhankelijk van de voortgang van het bestemmingsplan en eventuele bezwaren daarop.
Meer weten?
Bel Frans Daverveld via 0413 245 094 of mail
Neije Krant Podcast
Beluister het hele gesprek met Erik van Hout en Frans Daverveld in De Neije Krant Podcast. Deze is te vinden via alle podcastproviders en in de rubriek Podcast op inmill.nl. De techniek bij deze opname was in handen van Thijs van den Heuvel en Corné Kremers deed het interview.