Foto: Rens Hubers

Deze week bereikte ons het bericht dat Pieter van den Elzen, alias Pietje de Grondwerker is overleden. We wisten dat zijn gezondheid niet meer was wat het moest zijn, maar dat het afscheid zo snel zou komen was toch een verrassing.

Op het moment dat de eerste plannen er waren om een Neije Krant in de gemeente Mill en Sint Hubert te beginnen, melde Pieter zich al met het aanbod wel columns te willen schrijven. Dat hij dat goed zou kunnen wisten we wel. We kenden immers al zijn fantastische buuts tijdens de Millse pronkzittingen. Ook dat hij columns zou schrijven waar je om kon lachen en waarbij niemand beledigd zou worden was ook bekend. Pieter was namelijk iemand met respect voor alles en iedereen. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat zijn columns in onze krant veel waardering kregen van een brede groep lezers. Volgende week plaatsen we in De Neije Krant zijn laatste column die hij vlak voor zijn overlijden heeft geschreven met de titel “Het is goed zo”.

Namens bestuur, medewerkers en alle vrijwilligers bedanken we Pieter voor de vele mooie en grappige columns en wensen we Marietje, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies. 

Hawdoe Pietje, bedankt voor alles en rust zacht.