Afgelopen weekend is een groot deel van het hek om ons terrein op Natuurgebied de Kuilen in Langenboom verwijderd. Een fantastische groep heeft de ijzeren palen, hekwerk en poort aan de kant van het strand verwijderd en ons als Stichting Natuurgebied de Kuilen nog een nette prijs ervoor gegeven.

Circulair want het hek wordt ergens anders weer ingezet en de restschuld van de Stichting wordt hierdoor heel ietsje kleiner. De dieren kunnen alweer een flink stuk dichter naar het water komen maar nog niet genoeg naar onze zin. 

Aan de kant van het bos staan op onze grond nog de betonnen palen met gaas. We zoeken vrijwilligers om ons te helpen dit ook nog weg te halen. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je wilt helpen.

Vanaf eind deze maand zal er op onze grond een seizoen biologische aardappels worden verbouwd door biologisch werkende boer Piet waarna eind september begonnen kan worden met de aanplant van de natuur. Nu ook de crossbaan al flink is opgeschoond mogen we trots zijn op onze standvastigheid: “liever meer natuur” bij De Kuilen komt steeds dichterbij. Kom je snel ook eens kijken bij onze grond?

Komende periode hebben we een eerste overleg met de gemeente over onze plannen voor de voormalige crossbaan, we hopen jullie meteen erna verslag te doen over de uitkomst.

Oh ja, we doen dit alles als Stichting met vrijwilligers en giften, wil je ons nog eens helpen met ons werk? Ga naar de website www.natuurgebieddekuilen.nl/elke-euro-telt om meer informatie te vinden over een eenmalige of een (belastingvriendelijke) periodieke gift.