Wilt u als 50-plusser breed actief blijven? Wilt u na of naast uw actieve werk nieuwe mensen blijven ontmoeten? Wilt u ook geestelijk zo actief mogelijk blijven? Dan is de Studiekring die BiblioPlus in samenwerking met het Hobby Centrum Mill gaat oprichten misschien iets voor u.

In de nieuw op te richten Studiekring is er plaats voor tien tot vijftien 50-plussers, mensen die er plezier in hebben om geestelijk actief bezig te blijven. Laat u overigens niet afschrikken door het woord studie. In de praktijk gaat het om het met elkaar bespreken van zelf gekozen onderwerpen, van eigen ervaringen en eigen inzichten. De onderwerpen hebben vaak betrekking op de actualiteit, op eigen hobby’s en interesses, of opgedane kennis en ervaring, die je met een ander wilt delen. Zo blijft u samen op een plezierige manier op de hoogte van allerlei ontwikkelingen en zo ‘intellectueel actief’ mogelijk.

De studiekring kenmerkt zich door eigen inbreng, respect voor elkaars inzichten en interessante gedachtewisselingen. Daarnaast draagt zij bij aan een uitbreiding van uw sociale contacten. Het is voor veel deelnemers een moment geworden om naar uit te kijken.

Eén maal per twee of drie weken komt de kring (verwacht vrijdag morgen) in de bibliotheek bij elkaar. Een bijeenkomst duurt ongeveer twee uur.

Een studiekring is geschikt voor mensen die samen nieuwe dingen willen ontdekken, bereid zijn zich daarin te verdiepen en met elkaar kennis willen uitwisselen. Er worden GEEN eisen gesteld aan opleidingsniveau. Wij gaan met respect met elkaar om en houden rekening met elkaar. Zo scheppen we samen voor elke deelnemer een veilige situatie. Het doel van een studiekring is naast op de hoogte blijven van maatschappelijke ontwikkelingen, ook eigen ideeën en meningen met anderen delen. De kring kan uitgroeien tot een hechte groep mensen. Interesse om een vrijblijvende voorlichting bijeenkomst (vrijdag 21 april-10.00 uur -locatie Bibliotheek) mee te maken? Laat dit ons even weten: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..