Het was 2 januari precies twintig jaar geleden dat Yvonne Bloemers uit Reek in Schaijk startte met haar eigen reisbureau. Anno 2023 is TravelXL nog even relevant als altijd. Voor veel mensen is het dé startplek van hun vakantie.

Om het jubileum in stijl te vieren was er een speciale actie. Want iedereen die tussen afgelopen november en 16 februari via TravelXL Schaijk een reis boekte, maakte kans op een vakantie naar Mallorca.

De winnaars van de win-actie ‘een vakantie naar Mallorca’ zijn bekend. Wij feliciteren:

  • Jolanda Keijzers uit Schaijk 
  • Gerty Nooijen uit Langenboom
  • Floor den Brok uit Berghem

Met dank aan:

  • de Jong Intra Vakanties
  • ANWB reizen

20 jaar TravelXL Schaijk

Yvonne werkt al jaren als reisadviseur bij de Rabobank wanneer de bank in 2002 besluit om te stoppen met het verkopen van reizen. “Ze zochten iemand om het reisbureau te runnen”, blikt ze terug. “Ik wist dat het een eenmalige kans was. Die heb ik gegrepen en daar heb ik nooit spijt van gehad. Het heeft me heel veel gebracht. Zeker nu ik onderdeel ben van TravelXL. Dat is een leuke club met contacten in het hele land. Wij zijn geen franchisenemers, maar eigenaren. De zeggenschap is groot. We varen allemaal onze eigen koers, maar wel met dezelfde uitstraling.”

Brochures

In twintig jaar tijd is er veel veranderd. “Het mailen bestond toen net”, lacht Yvonne. “Mensen waren volledig op ons aangewezen. De brochures waren heel belangrijk. Daar zat men echt op de wachten. Mensen kwamen regelmatig binnenlopen om inspiratie op te doen of gewoon even te bladeren. Er zat altijd wel iemand binnen. Tegenwoordig is alles te vinden op internet. De wereld is veel groter en bereikbaarder geworden. Dat is van de ene kant makkelijker, maar tegelijkertijd kan het ook overweldigend zijn; dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar vind je kwaliteit? Daar kunnen wij bij helpen. Er zijn met name prijsvechters bijgekomen die totaal geen kwaliteit leveren en reizigers echt in de steek laten als het erop aankomt. Vakantie en vrije tijd zijn al zo spaarzaam, dat mensen weer gaan letten op kwaliteit. Een persoonlijke adviseur die met je meedenkt, is dan heel waardevol.”

Tegenwoordig zijn er bijna geen gedrukte brochures meer. “Mensen bellen wat ze willen of maken een afspraak om hun plannen door te spreken en de rest gaat online”, licht Yvonne toe. Wat ons opvalt, is dat mensen vaak niet weten dat een reis boeken bij een reisbureau helemaal niet duurder is dan wanneer je hem zelf boekt. Sterker nog, vaak maken wij meer mogelijk voor hetzelfde budget.”

Populaire bestemmingen

De loop naar het reisbureau neemt weer toe. “Mensen zoeken zekerheid”, denkt Yvonne. “Als ze via ons boeken dan weten ze dat het goed geregeld is. Afgelopen jaar was er opvallend veel vraag naar bestemmingen binnen Europa. We zien nu al een verschuiving naar meer intercontinentale bestemmingen en wordt er volop geboekt.

Yvonne doet dit alles niet alleen maar heeft gelukkig twee ervaren medewerksters in dienst; Betsie van Bakel uit Langenboom en Sanne Beerkens-Bongers uit St. Antonis. Beide hebben jarenlange ervaringen in de reisbranche en samen hebben ze (bijna) de hele wereld gezien.

Wil je geholpen worden bij het plannen van je volgende vakantie? Maak een afspraak via 0486-461155 of kijk eens op www.travelxl.nl/schaijk.