Foto: Rens Hubers

Huisarts Edith Bons en tandarts Tom Gunnink zijn niet alleen al vele jaren een stel, maar hebben ook ieder een eigen praktijk in Mill. Medio juni betrekken zij samen een nieuwe praktijk aan de Oude Langenboomseweg in Mill. “Anders dan de locatie zal er voor patiënten niets veranderen.”

Sinds februari 2020 is de in Nijmegen geboren en getogen Edith Bons praktijkhouder van de huisartsenpraktijk aan de Hoogstraat in Mill. Deze nam zij over van Leo Veelers. “Sinds 2018 was ik bij hem in opleiding. Toen vond ik dit al een praktijk zoals ik die zelf zou willen hebben. Dat heb ik toen ook uitgesproken.” Over wat haar in Mill zo goed bevalt, zegt Edith: “Millenaren zijn recht voor hun raap, gezellig en vriendelijk. Ze laten je als huisarts ook toe om wat voor ze te kunnen betekenen. Ook de humor van Millenaren matcht. Dat is echt fijn werken.” Dat ze goed past in Mill, bleek wel uit een reactie die ze pas kreeg: “Iemand zei: ‘Je kunt zo gezellig kletsen, weet je wel zeker dat je uit Nijmegen komt?’”  

Haar partner Tom Gunnink is geboren en getogen in ’s-Hertogenbosch. “Toen Edith de optie kreeg om de praktijk van Leo Veelers over te nemen, zei Leo: ‘Vind jij het niet leuk om hier in Mill een tandartsenpraktijk over te nemen? Ik ken iemand die op zoek is naar een opvolger.’ Zo ben ik met Hans Welink in contact gekomen.” Tom werkte op dat moment al zo’n 12 jaar als tandarts in Cuijk en Huissen en hij gaf les aan mondhygiënisten. “Ik zat daar goed, maar als je dan zo’n mogelijkheid krijgt om een eigen praktijk te beginnen, dan moet je toeslaan om iets voor jezelf neer te zetten.” In januari 2020 nam Tom de praktijk van tandarts Welink over en eind 2021 kwamen daar ook nog de patiënten van Hans Vollenbrock bij toen deze met pensioen ging. “Eind van deze maand gaat Hans Welink met pensioen en hij werkt nu nog bij mij, dus ik ben ondertussen ook op zoek naar een extra tandarts. Dat is gezien het aantal patiënten ook echt nodig.”

Uitzonderlijk is dat ze beiden in Mill een eigen praktijk hebben en nu samen op een nieuwe locatie een gezamenlijke huisarts- en tandartspraktijk starten. Tom: “Dit was vanaf het begin al het idee, want we namen beiden een praktijk over die aan huis was gevestigd.” “Het is best een zoektocht geweest naar een plek en opties,” vult Edith aan. “Veel mensen dachten met ons mee en verschillende locaties zijn voorbij gekomen.” De voormalige winkel van familie van den Tillaart en later nog een kinderopvang bleek de meest geschiktste locatie voor deze nieuwe gezamenlijke praktijk.

In eerste instantie was het de bedoeling om alles te slopen en iets nieuws te bouwen. “We zaten toen midden in de coronatijd waardoor de volledige nieuwbouw erg duur zou worden.” We kozen ervoor om de buitenmuren beneden te laten staan maar verder alles te slopen. Ondertussen is er een nieuwe verdieping op gekomen. “Je komt straks binnen in een centrale ruimte en dan krijg je links een gezamenlijke wachtkamer. Vervolgens is er links een ruimte voor de tandarts en rechts de huisarts met beiden een eigen balie aan de voorzijde met daarachter de spreek- en behandelkamers.” Boven komt ook nog een spreekkamer en de kantine voor alle medewerkers en een dakterras.

Edith en Tom blijven overigens met hun drie kinderen in Nijmegen wonen. Dat en meer is te horen in het gesprek wat in zijn geheel via De Neije Krant Podcast te beluisteren is. Dit kan via alle podcastproviders en via de rubriek Podcast op www.inmill.nl. Techniek hiervan was in handen van Thijs van den Heuvel, het interview werd afgenomen door Corné Kremers.