Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Tussen de maartse buien door loop ik naar Sint Hubert en kom op de Sint Hubertse Binnenweg Truus van Bakel tegen, die op weg is naar haar kinderen in Mill.

Thuis in de Tamboerstraat in Sint Hubert heeft Truus al bijna 30 jaar een kapsalon, “en ik vind het nog steeds een prachtig vak” zegt ze. In die jaren, maar ook al daarvoor toen ze als ambulant kapster werkte, heeft ze een trouwe klantenkring opgebouwd, “soms al 40 jaar”, lacht Truus.

Truus is geboren en opgegroeid in Mill. Ze is getrouwd met Albert, een echte Sint Hubertenaar, en samen hebben ze een zoon en een dochter, die beiden in Mill wonen.

Truus vond de Coronatijd heftig, ook voor haar bedrijf: “ik was de grip kwijt en kon niet anders dan afwachten. Maar gelukkig ben ik een positief mens. Ik wandel graag en geniet erg van de gezelligheid van mijn familie en vriendengroep, dat koester ik ook echt. En weet je, we moeten gewoon niet te moeilijk doen!”

Rens Hubers