Een aantal jaren was het gemeentenieuws van de gemeente Mill en Sint Hubert te vinden in De Neije Krant. Sinds deze gemeente is opgegaan in de gemeente Land van Cuijk plaatst de gemeente haar berichten tegen vergoeding in een andere huis aan huiskrant.

Het bestuur van De Neije Krant kreeg de laatste tijd regelmatig de vraag vanuit lezers of zij toch de echt lokale gemeenteberichten op zou willen nemen in de wekelijkse uitgave. Aan dit verzoek wordt vanaf komende week (21 april) gehoor gegeven. De pagina die hiervoor wordt gereserveerd bekostigd het bestuur uit donaties van lezers.

“Heel wat lezers spraken ons aan op het ontbreken van het gemeentenieuws in De Neije Krant,” vertelt Valerie Aben. Hij is voorzitter van de uitgevende stichting van De Neije Krant. “Veel inwoners vinden het leuk om bijvoorbeeld de aanvragen voor vergunningen te lezen en andere gemeenteberichten die betrekking hebben op de eigen kern. Af en toe plaatsen we wel nieuwsberichten van de gemeente, maar dan niet bij elkaar op 1 pagina maar verspreid door de krant. Lezers gaven aan deze het liefst samen op 1 pagina te zien. We hebben vorig jaar van heel wat particulieren in een voor ons lastige financiële tijd donaties ontvangen. Nu onze financiële basis weer stabiel is en we vertrouwen hebben in continuering hiervan, hebben we als bestuur besloten op onze eigen kosten wekelijks een pagina met het lokale gemeentenieuws te plaatsen.”

De redactie van De Neije Krant krijgt elke week het gemeentenieuws binnen van de gemeente Land van Cuijk. “Dat is veel meer dan wat op 1 pagina past,” vertelt Valerie. “Daarom zal de redactie een keuze maken uit de aangeleverde berichten en deze dan op de beschikbare pagina plaatsen. Het zullen dan dus vooral de vergunningaanvragen zijn uit Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord aangevuld met echt lokale berichten die interessant zijn voor inwoners van ons verspreidingsgebied.” 

Het bestuur van De Neije Krant hoopt hiermee tegemoet te komen aan de wens van lezers en wil hiermee ook haar donateurs bedanken. “Het is echt mooi om te zien hoe particulieren ons vorig jaar steunde met donaties en ondernemers met extra advertenties. Hiermee liet en laat men nog steeds zien De Neije Krant te waarderen en bij te willen dragen aan het voortbestaan hiervan.”

Ook donateur worden van De Neije Krant?

Bankrekening: RABO 0175233810. Bel voor meer informatie met de redactie via 0485 32 56 34 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..