Jan Linders heeft een nieuwe eigenaar gevonden voor tien van haar winkels, die niet meegaan in de franchise-samenwerking met Albert Heijn. Jan Linders verkoopt deze winkels aan Jumbo, Plus en ALDI.

De winkels worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar omgebouwd naar de nieuwe formules.

Voor de winkels die geen onderdeel worden van de nieuwe franchiseonderneming heeft Jan Linders een nieuwe eigenaar gevonden. De meeste winkels worden verkocht aan Jumbo Supermarkten (Bunde, Gennep, Horst, Mill, Lent en Valkenburg) en PLUS (Boxmeer, Klimmen en Weert). ALDI neemt de winkel in Venlo over. De medewerkers van de verkochte winkels komen in dienst bij de kopende partijen.

Naar verwachting worden alle supermarkten voor het einde van het jaar omgebouwd naar de nieuwe formules. Tot die tijd verandert er niets en blijven deze open onder de vlag van Jan Linders. De verkoop van de winkels is onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraden, van goedkeuring van de mededingingsautoriteit en van voltooiing van de voorgenomen samenwerking met Albert Heijn. De medewerkers van de winkels zijn geïnformeerd over de voorgenomen verkoop.