Deze keer zijn we op bezoek bij Ruud Klop. Wie kent hem niet. Mister Albert Hein.

Na de lagere school kreeg Ruud advies HAVO. Ruud besloot toch om de eerste drie jaar van het voortgezet onderwijs in Mill te volgen. Samen met vele klasgenoten en heerlijk dichtbij. Ruud vertelde uiteraard ook anekdotes. Dat is ook iets wat elk interview weer boven komt. Er worden herinneringen opgehaald. Iedereen kende daar iedereen. Gewoon veilig, vertrouwd, precies de omgeving wat een beginnende puber zo hard nodig heeft. Een plek waar je met medeleerlingen en de leerkrachten gewoon om kunt gaan en waar je heerlijk jezelf kan zijn. Ervaring van Ruud was dat de onderlinge band tussen werkelijk iedereen heel hecht was. Een goede opstap voor een verdere schoolcarrière. Want die vervolg je dan met een dosis zelfvertrouwen. Zo heeft Ruud het althans ervaren. Iets wat je elk kind in die leeftijd toewenst.

Na drie jaar was de overgang naar Grave dan ook heel groot. Uiteindelijk is het Ruud dan ook niet gelukt om de HAVO te halen Op 1 tiende punt ging het mis. Daarom heeft hij de school in Grave verlaten en heeft een jaar BBL opleiding gedaan in detailhandel in Nijmegen. Dus vier dagen werken, te beginnen bij de Edah, en 1 dag in de week naar school. Dat paste precies bij Ruud. Nu werkt Ruud inmiddels al 20 jaar bij de Albert Hein, waar hij inmiddels opgeklommen tot teamleider. Hij heeft het daar reuze naar zijn zin. 

Conclusie is dus, kleinschalig, iedereen kent iedereen, en een veilige vertrouwde sfeer als je net van de lagere school komt, draagt eraan bij, dat kinderen de toekomst met een dosis zelfvertrouwen tegemoet kunnen zien.

Informatieavond

Bezoek dinsdag 16 mei de openbare informatieavond rond behoud van het VMBO-onderwijs voor Mill en de regio. Deze bijeenkomst start die avond om 20.00 uur in Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill. Zie ook www.vmbo-inmill.nl.