Door Elly Meijnders - Op de vierde woensdag van de maand schenkt Dorpsraad Mill koffie in voor de liefhebber. Bij toerbeurt doen er vrijwilligers mee die in het bestuur zitten of lid zijn van de Dorpsraad.

Zij zitten dan klaar om bezoekers te ontvangen en ze in de gelegenheid te stellen een praatje met elkaar te hebben. Ik was er de laatste keer bij en ik moet zeggen: het was heel gezellig en onderhoudend. 

Gasten

Trudy Peters was er dit keer ook bij. “Trudy blijft altijd zorgen”, klinkt ze. En Henriette Hendriks, eveneens een lid van de Dorpsraad. Er zijn drie gasten, een trouwe gast roept: “Ik kom voor de vierde keer, keigezellig!”. Al gauw komen de verhalen los. Over je leven zonder en vroeger met partner. Of de partner woont niet meer thuis. “Op doktersadvies ga ik haar niet meer iedere dag opzoeken, hij vindt dat ik ook een eigen leven moet hebben”, klinkt het wat verdrietig. 

Parkeren

Er volgt een levendige conversatie over het parkeren in de gemeente Mill. Iemand beveelt de parkeer app aan, maar contant betalen moet mogelijk blijven, vinden zij. Vervolgens barstten er vakantieverhalen los, waarbij geklaagd wordt over hoogtevrees. Maar ook persoonlijke dingen worden genoemd: “Ik heb altijd mensen om me heen gehad, nu ik alleen ben blijft er niets anders over dan ’s avonds tv kijken. Ik laat de radio overdag aan staan, als er maar een beetje herrie is. Dat moet je allemaal leren als je alleen komt te staan”. 

Kom erbij

Als u ook zin heeft in een praatje bij een gratis kopje koffie, komt u dan op woensdag, 31 mei naar Myllesweerd. Daar zitten leden van de Dorpsraad voor u klaar om u van 09.00-11.00 uur een gezellige ochtend te bezorgen. U ontmoet dan ook ongetwijfeld mensen met wie u het goed kunt vinden. U bent van harte welkom, kom erbij.