Afgelopen vrijdag 26 mei kwam ANWB Streetwise langs op Basisschool De Lens. Streetwise is opgebouwd uit 4 onderdelen passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van leerlingen.

De hele ochtend waren er instructeurs aanwezig om verkeerstrainingen op maat te geven aan de verschillende groepen. Door te oefenen met praktijksituaties leren de kinderen beter om te gaan met het huidige verkeer.

In groep 1 en 2 leerden ze middels Toet toet verkeersgeluiden te herkennen en te oefenen met veilig oversteken. Ook werd er geoefend met de autogordel in combinatie met een kinderzitje.

Bij Blik en klik leerden de kinderen in groep 3 en 4 over veilig oversteken. Het belang van de veiligheidsgordel en een kinderzitje in de auto werd geoefend met een spannende gele elektroauto. 

Voor het onderdeel Hallo auto mochten de groepen 5 en 6 naar de parkeerplaats naast het Kindcentrum waar ze leerden over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze mochten zelf op de bijrijderstoel van een ANWB lesauto plaatsnemen en zelf remmen! Ook hier werd direct het belang van de veiligheidsgordel en een stoelverhoger duidelijk gemaakt. 

Tijdens het onderdeel Trapvaardig werden de groepen 7 en 8 getraind op praktische fietsvaardigheid. Ze moesten een uitdagend parcours fietsen en moeilijke manoeuvres trainen. En, er werd geoefend op het fietsen met een zware rugzak, zodat ze beter voorbereid zijn als ze straks zelfstandig naar de middelbare school fietsen.

Het was een fijne dag waarbij het weer gelukkig meewerkte. Alle kinderen gingen met een portie kennis en ervaring over het verkeer het lange Pinksterweekend tegemoet.