Foto: Rini Cornelissen

Tijdens de jubileumbijeenkomst van de afdeling Zonnebloem Mill op 7 juni ontving voorzitter Corry Toonen een certificaat voor toegankelijkheid van het Platform Toegankelijk Mill.

Het certificaat werd overhandigd door Guus Nooijen, lid van het platform, aan de vrijwilligers, het bestuur en de gasten van de Zonnebloem. Het was een verrassing voor hen en Corry gaf aan er blij mee te zijn. 

65 jaar

De Zonnebloem ontving het certificaat vanwege hun inzet gedurende 65 jaar om de toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking te bevorderen. Ze organiseerden groepsactiviteiten, huisbezoeken en creëerden mooie momenten voor de deelnemers. Daarnaast  hebben vrijwilligers en bestuur zich ingezet om de toegankelijkheid in de dorpen Wilbertoord, Langenboom, Sint Hubert en Mill te verbeteren. “Deze mensen zorgen het hele jaar voor onvergetelijke ervaringen voor mensen met een lichamelijke beperking, zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten”, aldus Guus Fonteijn, voorzitter van het platform in zijn toespraak. 

7e certificaat

“Dit is het 7e certificaat dat als blijk van waardering wordt uitgereikt. Het certificaat dient ook als aanmoediging voor anderen om zich eveneens in te zetten voor mensen met een beperking”, gaf Guus aan.

Hij benadrukte dat hij al vele jaren persoonlijk samenwerkt met de Zonnebloem. Hij bedankte hen hartelijk namens het Platform Toegankelijk Mill voor hun inzet en prees hun bijdrage aan het verbeteren en verlichten van het leven van mensen met een beperking.

Guus: “Tijdens die contacten geniet ik dan van de verhalen van Corry over de bootreis en hoeveel mensen daar van genoten hebben. Geniet nu ook van deze mijlpaal in jullie jubileum en van het certificaat voor jullie geweldige inzet”. 

Corry Toonen in haar antwoord: “Ik ben er erg blij mee en ik vind dat wij dit met z’n allen dik verdiend hebben”.