Foto: Cockie Kremers

Het CDA Land van Cuijk is actief op zoek naar inwoners zie mee willen doen in de lokale politiek. Voor De Neije Krant Podcast deden we een gesprek met wethouder Bouke de Bruin van Vught en wethouder Mark Janssen van Gaal van het CDA.

Dit om meer te horen over actief zijn in die lokale politiek, wat men precies zoekt en wat men kan verwachten. Maar ook keken we naar anderhalf jaar gemeente Land van Cuijk, hun functie als wethouder en zaken waar men zoal mee bezig is. 

Wethouder Janssen van Gaal vertelde in dit gesprek meer over de nieuw- en verbouw van het nieuwe gemeentehuis in Boxmeer en de plannen die er zijn met het sinds 1 januari 2022 leegstaande gemeentehuis in Mill. “Het gemeentehuis bestond uit het brandweerdeel en het oudere deel. We zijn nu met Myllesweerd aan het kijken hoe zij wat kunnen groeien, want ze hebben ruimtegebrek. Het Hobby Centrum zit niet in een duurzaam pand en we willen kijken of die in Myllesweerd kunnen.” Er zijn hiervoor al schetsen gemaakt. “Het idee is dat het Hobby Centrum (Hoogstraat 17) een parkeerplaats wordt, het Hobby Centrum in de brandweervleugel in Myllesweerd komt en het oude gemeentehuis een woonplek wordt waar we wonen wellicht nog wonen met andere functies combineren.” Omdat de gemeente eerst goed wilde overleggen met de gebruikers van Myllesweerd en het Hobby Centrum duurde het volgens wethouder Janssen allemaal wat langer. Maar nog dit jaar zal er meer duidelijk worden.

Techniek van deze opname was in handen van Thijs van den Heuvel en Corné Kremers deed het interview. Beluister het gesprek via De Neije Krant Podcast, te vinden in elke podcast-app en in de rubriek Podcast op www.inmill.nl.