Onlangs brachten de wethouders Maarten Jilesen en David Sölez van de gemeente Land van Cuijk een werkbezoek aan RetourMatras in Zeeland. De Managing Director Chico van Hemert heeft na een introductie onder het genot van een kopje koffie de heren rondgeleid in de recyclingfabriek.

Doel van het werkbezoek was te bekijken wat RetourMatras in economische zin in combinatie met maatschappelijke zin voor de regio Land van Cuijk zou kunnen betekenen. 

In de fabriek worden afgedankte matrassen verwerkt tot nieuwe grondstoffen voor onder andere isolatiemateriaal, textielindustrie en diverse andere toepassingen. In de fabriek wordt 90-100% van het oude matras gerecycled. RetourMatras is een onderdeel van de Ingka-group (Ikea), Ikano en Renewi. RetourMatras is marktleider in het recyclen van matrassen in Nederland. Naast de vestiging in Zeeland zijn er vestigingen in Alphen aan de Rijn, Lelystad en Etten-Leur. De ambities zijn hoog en er wordt geregeld geïnnoveerd in nieuwe producten. Ook is gestart met uitbreiding in Groot-Brittannië en kan Frankrijk daar binnenkort ook aan toegevoegd worden.

RetourMatras wil graag in de toekomst kijken wat ze voor het Land van Cuijk kan betekenen zodat het Land van Cuijk weer een stukje groener wordt. Verder zal RetourMatras verder aan zijn naamsbekendheid in de regio uitwerking gaan geven.