Mill is een rustig, ontspannen en gemoedelijk dorp. Waar het goed ondernemen is. Er zijn relatief veel middenstanders en zelfstandigen. Ontspanning vindt men in Mill door de vele actieve verenigingen en faciliteiten voor alle leeftijden.

Mill is trots op de kastelen Tongelaar en Aldendriel waardoor veel toerisme naar Mill komt en waar de kunstroute ook een mooie bijdrage aan levert. De kwaliteit van het onderwijs is top en dat moet zo behouden blijven wil Mill niet helemaal vergrijzen. Om de vergrijzing te ondersteunen zijn er voldoende faciliteiten, te denken valt aan onder anderen huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen, psychologen, een verpleeghuis en Via Sana. 

Daarnaast wil de Dorpsraad Mill met de inwoners samenwerken aan de toekomst van Mill. Er zijn daarvoor focuspunten benoemd en beschreven in de kernen CV. De kernen CV is te vinden op de site “Ons Land van Cuijk”. Wij willen focussen op:

  1. Het realiseren van woningen voor starters en senioren.
  2. Sociale cohesie van inwoners en organisaties.
  3. Een aantrekkelijk centrum als ‘kloppend hart’ van Mill.
  4. Het blijven investeren in goede basisinfrastructuur van onze scholen.
  5. Het verbeteren van de verkeersveiligheid.
  6. Méér activiteiten voor jongeren (13-17 jaar).
  7. Een betere aansluiting van het openbaar vervoer.
  8. Het tegengaan van geluidsoverlast door Vliegbasis Volkel.

Doet u mee?

Samen met u maken we Mill mooi, veilig en toekomstbestendig. Uw hulp is daarbij heel belangrijk. Vertel ons waar Mill behoefte aan heeft. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan waar Mill behoefte aan heeft.

Of kom een keer naar onze vergadering. Elke laatste woensdag van de maand vergaderen wij vanaf 19.30 uur in Myllesweerd.