Foto: Cockie Kremers

Voor De Neije Krant Podcast gingen we onlangs op bezoek bij Wijkaccommodatie de Wester aan de Havikstraat in Mill. Daar spraken we met voorzitter Jos Bongers en Harry van der Linden. Deze laatste was lange tijd voorzitter en al enige tijd betrokken bij de Wester voor deze in 1995 de deuren opende.

In het gesprek kijken we naar het hoe en waarom van de Wester, hun groei en de toekomst. Vooral dit laatste is op dit moment actueel, want voor gemeenschapshuizen en wijkaccommodaties staat er wel het een en ander te veranderen. Dit door een stapsgewijze afbouw van subsidies door de gemeente Land van Cuijk. Maar bij de Wester is men positief over de toekomst en barst men van de ideeën en plannen om de Wester nog functioneler te maken. Nu al kan men ruim 41.000 bezoekers per jaar verwelkomen en als alles doorgaat, dan worden dat er alleen maar meer.  

Beluister het gesprek met Jos Bongers en Harry van der Linden in De Neije Krant Podcast. Dit kan via je favoriete podcast-app en via de rubriek Podcast op www.inmill.nl.

Techniek Thijs van den Heuvel, interview werd afgenomen door Corné Kremers.